Epstein uren alleen, voor ‘zelfmoord’…

epstein-uren-alleen,-voor-‘zelfmoord’…

13-08-19 05:09:00,

x
x
Geen agent/celmaat; Epstein uren alleen, vóór ‘zelfmoord’…

2019 © WantToKnow.nl/be

x

De vraag hoe het was/is gesteld met de celgenoot/mede-gevangene van Jeffrey Epstein, lijkt zijn antwoord te krijgen. Journalisten van alle grote Amerikaanse media zijn natuurlijk aan het wroeten en daaruit komt een bizar beeld tevoorschijn. Vooral het ontvangen anonieme Twitter-bericht, dat ’s nachts van de zelfmoord werd verzonden, maakte melding van het weggeleiden van Epstein uit zijn cel…! Kijk het gaat hier natuurlijk niet over lekker roddelen en/of geruchten verspreiden. We proberen een duidelijk verschil te maken, tussen feiten en fictie. Geciteerde bronnen vinden we serieus genoeg om hier te plaatsen.

Laten we van start gaan met de opmerkingen van een voormalig mede-gevangene van Epstein in het MCC/Metropolitan Correction Center in lower Manhattan. Volgens bronnen rondom de ‘New York Post’ was het ‘een onmogelijkheid’ dat Epstein zelfmoord kon plegen. Deze ex-veroordeelde, die met journalisten Brad Hamilton en Bruce Golding op de voorwaarde van anonimiteit een gesprek had, vertelde dat hij verscheidene maanden in deze speciale gevangeniseenheid voor ‘high-profile gevangenen’ had doorgebracht in afwachting van zijn proces. Precies zoals Jeffrey Epstein dat onderging.

‘Het is onmogelijk dat hij zich van het leven heeft kunnen beroven. Ik heb daarvoor té vaak in die units gezeten; het is écht onmogelijk. De plafonds liggen op bijna 3 meter, zodat je daar dus absoluut niet bijkomt, om er iets aan vast te maken. Je hebt lakens, maar die zijn van papier; niet sterk genoeg. Daarvoor was hij ook gewoon té zwaar. Wanneer je onder zelfmoordobservatie bent gesteld, krijg je een witte kiel aan, een recht jasje. Ze weten gewoon dat een gevangen zichzelf gewoon geen letsel kan toebrengen.

De kleding die je krijgt is een donkerbruin uniform. Kan hij vanaf het bed dit voor elkaar hebben gekregen? Nee meneer. Het is een stalen frame, maar het zit vastgeklonken aan de vloer. Er zijn geen staven of poten aan het bed. Ze geven je daar té weinig spullen om ook maar een poging te doen om een doodvonnis over jezelf uit te voeren. Als je een brief wilt schrijven, krijg je nog een rubberen pen, en soms een paar velletjes papier per week.

Er is niets hards in de cel, noch gemaakt van metaal.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: