Censuur is de volgende stap om het “vertrouwen in vaccins” te vergroten? – Stichting Vaccin Vrij

censuur-is-de-volgende-stap-om-het-“vertrouwen-in-vaccins”-te-vergroten?-–-stichting-vaccin-vrij

16-08-19 09:46:00,

Na een jaar van vaccinatiepropaganda in de media is de volgende fase ingegaan. Het censureren van informatie op facebook en google. Via algoritmen wordt het bereik van vaccin-kritische informatie beperkt of stopgezet. Deze bedrijven zijn zo groot dat zij de hele wereld bereiken, en recentelijk hebben wij ervaren dat wat in Amerika al langer aan de gang was Europa heeft besmet. Op dit moment krijgt u als u ‘vaccin vrij’ typt in de zoekbalk van facebook een rij van 22 Engelstalige pro-vaccins pagina’s voordat u bij Vaccinvrij terecht komt. U kunt ons alleen vinden als u vaccinvrij aan elkaar schrijft en dit was kortgeleden niet het geval. Hoe komt dat?

 

 

Het Europese vaccinatiebeleid

 

“Het Europees Parlement laakt de verspreiding van onbetrouwbare, misleidende en onwetenschappelijke informatie over vaccinatie, die nog verergerd wordt door controverses en sensatiebeluste berichtgeving in de media en povere journalistiek; verzoekt de lidstaten en de Commissie verder werk te maken van de bestrijding van de verspreiding van dergelijke desinformatie, het opzetten van bewustmakings- en voorlichtingscampagnes te bevorderen om het vertrouwen in vaccins te herstellen, en te zorgen voor meer educatie en dialoog, met name voor ouders, onder meer door de oprichting van een Europees platform dat erop gericht is de vaccinatiedekking te vergroten en te voorkomen dat misleidende informatie gevolgen heeft.”1

Het bovenstaande citaat is afkomstig uit de ‘Ontwerpresolutie’; een document van het Europarlement uit 2018.1 Eind vorig jaar schreven wij over de aangekondigde maatregelen door de Europese lidstaten, gevolgd door de lancering van onder andere het ‘European Joint Action on Vaccination’. Het bleef akelig stil in de media over de ‘Start van het Europees gemeenschappelijk optreden inzake vaccinatie’. De media zijn kennelijk goed geïnstrueerd over wat de burger wel en niet mag weten.

 

 

5,8 miljoen euro

 
In November 2018 hield Europees commissaris Vytenis Andriukaitis op de Europese vaccinatieconferentie in Parijs een toespraak waarin hij verklaarde dat het ‘gezamenlijk optreden van de EU met een budget van 5,8 miljoen euro gefinancierd zou worden. Het bedrag werd uitgetrokken voor de volgende doelen:2

• de verspreiding van nepnieuws tegengaan en beter reageren op oprechte zorgen van patiënten of ouders; en

• toezicht houden op online misinformatie over het vaccineren

Er zou ook worden gekeken naar het opstellen van ‘richtlijnen voor een kernvaccinatieschema van de EU’.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: