20 gemeenten hebben problemen met uitrol van #5G – De Lange Mars Plus

20-gemeenten-hebben-problemen-met-uitrol-van-#5g-–-de-lange-mars-plus

03-10-19 07:40:00,

Bijdrage van Mazarine Hulskamp*

Inmiddels hebben 20 gemeentes grote zorgen geuit in brieven naar de overheid (kijk onder Bijlage 1 voor hun reacties) over de installatie van 5G op hun grondgebied. Via de gebruikelijke weg lijken de kansen verkeken om er iets tegen te doen. De collectieve aansprakelijkstelling is wel een serieuze optie waaraan iedereen kan meedoen.

Wat zijn een aantal van deze zorgen?

  • Feitelijk is er nog géén onderzoek gedaan naar langdurige blootstelling aan 5G  op mens, dier en plant, en al helemaal niet met de hoeveelheid zendmasten die zij willen gaan plaatsen.
  • De gemeente Amsterdam maakt zich o.a zorgen over de minimaal 10.000 extra zendmasten die in de stad gaan komen.
  • Gemeentes worden gedwongen en buitengesloten door de overheid. De gemeente Maastricht en haar burgers waren NIET op de hoogte gesteld, dat daar een 5G testlocatie zou komen.
  • Vanuit de ruimte, waar nu 1800 satellieten zijn, komen er 20.000 extra bij die 24 uur per etmaal 5G naar de aarde stralen.
  • Er is dan geen plek meer op aarde die stralingsvrij zal zijn en niemand weet nog wat voor gevolgen dit zal hebben. Wie zal hier verantwoordelijkheid voor dragen als het fout gaat?

Machtsverschuiving tussen gemeenten en Telecombedrijven?

Met de voorgenomen wetgeving hebben gemeenten GEEN zeggenschap meer over de plaatsing van 5G-antennes. Telecombedrijven krijgen het recht om overal waar zij willen antennes op te hangen. Gevolg, gemeenten kunnen niet voldoen aan de publieke taak, het borgen van de veiligheid en gezondheid van de inwoners, waar gemeenten verantwoordelijk voor zijn.

Wat gebeurt er met onze privacy en vrijheid?

Met de uitrol van 5G komt ook de uitrol van The Internet of things. Dit gaat inhouden dat letterlijk alles wordt gechipt en aangesloten aan het Internet. Met letterlijk alles bedoel ik ook echt letterlijk alles, koelkasten, luiers, kleding, apparatuur in je huis, de watersproeier in je tuin, je fitmeter, auto’s, etc.

Deze microchips verzenden 24/7 gigantische hoeveelheden data van ons door, maar naar wie?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: