HPV-vaccin – over kleine baarmoedertjes, penisjes en anusjes en grote winsten voor Merck – Stichting Vaccin Vrij

hpv-vaccin-–-over-kleine-baarmoedertjes,-penisjes-en-anusjes-en-grote-winsten-voor-merck-–-stichting-vaccin-vrij

04-10-19 08:04:00,

“Ook jongens krijgen vanaf 2021 een HPV-vaccinatie. Nu worden alleen meisjes ingeënt. De inenting voor alle kinderen komt dan in het Rijksvaccinatieprogramma. Ook gaat de leeftijd omlaag waarop de HPV-injectie wordt gegeven.” – bericht het AD op 27 september 2019 [1]

 
De beslissing is genomen. Het ‘baarmoederhalskanker-vaccin’ wordt toegevoegd aan het Rijksvaccinatieprogramma voor jongens. In een notendop komt het hierop neer:

• De leeftijd wordt verlaagd naar 9 jaar.1

• Het vaccinatieschema voor 9-jarigen zal uitgebreid worden en meisjes en jongens worden in één prikmoment ingespoten met 7 verschillende soorten ziektekiemen: difterie-tetanus-polio-bof-mazelen-rodehond-HPV. Daarbij komt de HPV-herhaling na 6 maanden en afhankelijk van het merk vaccin krijgen zij nog een derde vaccinatie.1,2

• Prijskaartje van het Gardasil-9 vaccin (aanbevolen voor jongens) – 3 opeenvolgende injecties: €152,54 x 3 = ruim €450.3

• Jongeren van 18 tot 26 jaar zal dit vaccin ook ‘gratis’ worden aangeboden. Staatssecretaris Paul Blokhuis wil “naast inhaalmogelijkheden op 14 jaar en op 16-17 jaar wil ik ook jongeren van 18 tot 26 jaar de mogelijkheid bieden zich alsnog te laten vaccineren.”4

 

 
HPV vaccinDe reden dat de staatssecretaris, op advies van de Gezondheidsraad, de leeftijd omlaag brengt van 12 jaar naar 9 jaar is omdat “de injectie dan beter kan worden ingepast in de rest van het vaccinatieprogramma.”1

De Gezondheidsraad adviseerde juni 2019 al om zowel meisjes als jongens te vaccineren. En het zal u misschien verbazen, maar de reden daarvoor is niet dat er een epidemie van anus-, en peniskanker heerst onder de negenjarige jongetjes. Daar gaat het niet om. Zowel baarmoederhalskanker als anus-, en penis kankerdie zijn geen ‘kinder-kankers’. Maar het HPV-vaccin is het enige vaccin tegen een virus dat in het geval van een langer dan tien jaar verwaarloosde infectie in verband wordt gebracht met het kunnen ontstaan van kanker. En met uiterst agressieve mediacampagnes is het kennelijk mogelijk om de halve wereld zo ver te krijgen dat zij hun kinderen laten vaccineren. Niet omdat de kinderen gevaar lopen, maar omdat er een vaccin beschikbaar is. En omdat het woord kanker zoveel angst inboezemt.

 

 

Kankervaccins – een veelbelovende markt?

 
Er is maar één vaccin, dat misschien een aantal relatief zeldzame vormen van kanker zou kunnen voorkomen of verminderen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: