Bernie Sanders is back, met Alexandria Ocasio-Cortez | Uitpers

bernie-sanders-is-back,-met-alexandria-ocasio-cortez-|-uitpers

21-10-19 09:46:00,

Foto: screenshot YouTube http://www.berniesanders.com

Zaterdag 19 oktober lanceerde Bernie Sanders zijn campagne voor de presidentsverkiezingen van 2020. In Queensbridge Park, New York kwamen 20.000 mensen luisteren, duizenden anderen vulden de straten rond het park. Alexandria Ocasio-Cortez beloofde met hem campagne te voeren in heel het land. Sanders is opnieuw de door het Democratische establishment zo gevreesde kandidaat.

Met een spetterende start en de steun van Alexandria Ocasio-Cortez heeft Bernie Sanders zich in Queens, New York, opnieuw op de kaart gezet als de grootste kanshebber om Trump te verslaan.

Michael Moore en Democratisch senator Nina Turner hielden enthousiaste toespraken, maar vooral de steun die Alexandria Ocasio-Cortez uitsprak voor zijn campagne maakte het verschil.

De volledige toespraken van de campagnestart in Queensbridge Park kan je bekijken op de YouTube-video onderaan dit artikel. Michael Moore spreekt van 0:22:30 tot 0:45:30 (met veel echo, maar toch verstaanbaar), Alexandria Ocasio Cortez (zonder storende echo) van 1:32:30 tot 1:52:00 en Sanders van 1:52:00 tot 2:50:30.

Voor een enthousiaste menigte die tot ver buiten de voor 20.000 toeschouwers voorziene ruimte in Queensbridge Park uitdeinde nam filmmaker Michael Moore als eerste het woord. Hij herinnerde iedereen er aan dat hij als toen nog onbekende persoon kwam spreken op de allereerste campagne van Bernie Sanders voor het Congres in 1990.

“Het leek toen een onmogelijke taak om een openlijk democratische socialist verkozen te krijgen in Vermont … Nooit tevoren in de Amerikaanse geschiedenis heeft een onafhankelijk politicus zo lang gezeteld in het Amerikaans Congres1.”

“He’s too old”

“De mediacommentatoren (‘the pundits’2) zeggen dat Bernie te oud is. Wel, hier is iets dat te oud is: het presidentieel kiescollege3, een minimumloon van 7,5 dollar4 per uur, vrouwen die niet hetzelfde worden betaald als mannen, duizenden dollars studentenschuld, 10.000 dollar franchise voor je ziekteverzekering, de superdelegates5, fossiele brandstoffen, that’s too old.”

Michael Moore aan het woord. Foto: screenshot http://www.berniesanders.com

Na toespraken van Carmen Yulín Cruz, burgemeester van San Juan, de hoofdstad van Puerto Rico, Democratisch senator Nina Turner en lokale politica Tiffany Cabán van Queens namen ten slotte Alexandria Ocasio-Cortez (AOC) en Bernie Sanders het woord.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: