Financiële crisis is onafwendbaar, en zelfs al begonnen –

financiele-crisis-is-onafwendbaar,-en-zelfs-al-begonnen-–

24-10-19 08:06:00,

Economie crisis concept. 123rf.com

Bijdrage van Anthony Migchels, 24 oktober 2019
Vertaling Rob Vellekoop

Laten we stilstaan bij de gebeurtenissen van de afgelopen weken.

Eerst houdt Mark Carney, baas van de Bank of England een ongelofelijke speech, waarin hij eenvoudig het einde aankondigt van de status van de US Dollar als reserve valuta, gevolgd door een door het IMF gegenereerde en gecontroleerde Wereld Reserve Valuta. Hij vertelt verder dat de komende crisis zal worden gebruikt om de overgang te faciliteren.

Dan drie weken geleden, de FEDs repo rente stijgt plotseling naar 10% (!). Terwijl het rond de 0% hoort te liggen. De Banken leenden niet aan elkaar en dat veroorzaakte de crisis. De FED moest $75 miljard kwijt om de zaak onder controle te krijgen.

Het weekend daarna kondigt de FED plotseling aan dat het zou gaan beginnen met Quantitative Easing 4.0, zelfs als ze het zo niet willen noemen, aangezien zij de ernst van de situatie niet willen toegeven. Het was echter een open geheim dat het onvermijdelijk zou zijn.

En nu zeggen de belangrijkste Centrale Banken dat we na de reset een Gouden Standaard nodig hebben.

Bekijk eens onderstaande grafiek, gedeeld door David Jensen:

Dit is de trend van M2 groei over de afgelopen paar decennia. Zoals je kunt zien, is de groei van de geldhoeveelheid gestopt, terwijl het nodig is dat het flink groeit zodat de rente betaalbaar blijft (red. omdat er anders onvoldoende geld overblijft). Als resultaat hiervan is er steeds minder geld beschikbaar in de werkelijke economie en dit remt de economische activiteiten.

Het is het resultaat van het strakke beleid van de FED, het verhogen van de rente tarieven en het zogenaamde ‘tapering’, dat wil zeggen het weer uit de economie halen van het cashgeld dat zij injecteerden om de zaak aan de gang te houden na de crash van 2008.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: