Ondanks miljarden overschot kort Rutte op huurtoeslag voor zijn #verpauperingspolitiek –

ondanks-miljarden-overschot-kort-rutte-op-huurtoeslag-voor-zijn-#verpauperingspolitiek-–

30-10-19 01:22:00,

123rf

Sinds zijn aantreden enkele kabinetten geleden valt een rode draad in Ruttes bestuur duidelijk op: zijn verpauperingspolitiek. Zijn laatste actie op dit gebied is de korting van de huurtoeslag. DLM Plus duikt in de korte geschiedenis en vindt nog meer asociale maatregelen die een doel duidelijk dienen: het verpauperen van de bevolking en het begunstigen van de multinationals en de extreem rijken. Een bloemlezing van misdadige praktijken.

Rutte heeft miljarden over, maar gaat toch huurders #korten.
Iedereen snapt dat hij al kabinetten lang werkt aan zijn misdadige#verpauperingspolitiek https://t.co/WQPHmo6ane

— De Lange Mars Plus (@delangemars) October 29, 2019

Meest recent: korten van de huurtoeslag

Destijds haalde Rutte al heel veel geld weg bij de huurders door verhuurders een ‘verhuurdersheffing’ op te leggen waardoor zij verplicht werden om de huren te verhogen. De gevolgen zij iedere dag zichtbaar. Vel mensen kunnen met moeite hun huur nog opbrengen. De Woonbond meldt:’Voor ruim 800.000 hurende huishoudens – een kwart van de huurders in Nederland – is huren onbetaalbaar. Door de te hoge huur houden zij te weinig geld over om van te leven. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Nibud.’

Door als kabinet bewust te kiezen om de huurtoeslag voor huurders te verlagen, omdat D66 zijn fractiemedewerkers meer geld wil betalen, is natuurlijk ronduit schandalig. Dit kabinet heeft ruimte genoeg, sterker nog geld over zonder het ergens te moeten weghalen. Toch kiezen zij er bewust voor de kwetsbaren te treffen. Dit is niet zoals Sandra Beckman het omschrijft ‘geschift’, maar buitengewoon kwaadaardig.

Hoe geschift is dit?

Nederland zit in #wooncrisis

Wat doet kabinet?

Ze gaan geld voor huurders weghalen en gebruiken om Kamerleden meer personeel te geven pic.twitter.com/UL8hyOzadK

— Sandra Beckerman (@SandraBeckerman) October 28, 2019

Armoede

Zelfs voor de meest onbewuste inwoner van ons land moet het zo langzamerhand duidelijk zijn wat het regime Rutte van plan is met Nederland.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: