Kijk eens naar die ‘oh-zo duurzame windmolens’…??

kijk-eens-naar-die-‘oh-zo-duurzame-windmolens’…??

01-11-19 07:07:00,

Donkere wolken boven een windmolenpark, symbolisch voor het in elkaar storten van het imago van deze manier van elektriciteitsopwekking.
x
x
Kijk eens naar die ‘oh-zo duurzame windmolens’…??

2019 © WantToKnow.nl/be

x

We moesten ons een paar keer achter de oren krabben.. Giftig broeikasgas uit windmolens..? Een broeikasgif dat WEL op de verboden middelen-lijst van de EU staat, maar NIET in het klimaatakkoord is opgenomen. Mijn hemel, wat is er met dit kabinet Rutte aan de hand zeg..? Het blijkt dat niet alleen vogels en vissen door de draaiende sluipmoordenaars van het duurzaamheidsoffensief in aantallen uitgedund. Ook de mens blijkt langzaam te worden vergiftigd door windmolens. Wat is dit nu voor een verhaal..?

Het blijkt dat in het binnenwerk van windmolens, waaraan klimaatfanatici zich figuurlijk stevig vastgeketend hebben, het broeikasgas zwavelhexafluoride (SF6) wordt gebruikt. Dit om het risico op kortsluiting in het raderwerk en elektriciteitsbedrading te verkleinen. Maar dit materiaal zit ook in trafohuisjes en in midden- en hoogspanningsstations. Per jaar lekt er in ons land enkele honderden kilo’s de atmosfeer in. Een SF6-molecuul heeft een 23.000 keer hoger broeikaspotentieel als CO2 en blijft duizenden jaren actief.

Bijzonder bij dit verhaal:
1. SF6 wordt in het klimaatakkoord niet genoemd, maar in 1992 in de Kyoto-akkoorden wel als één van de zes te bestrijden broeikasgassen genoemd. [HIER] 2. De EU verbood het spul in 2014 als vulling voor tennisballen, schoenzolen en bij dubbel glas. (HIER)
3. KNMI en de Emissie Autoriteit meten geen FS6 in de Nederlandse lucht, lekkages worden niet opgespoord door het RIVM, op zelf ingediende meldingen staan geen sancties (in andere landen wel).
4. De BBC berichtte anderhalve maand terug al over dit ‘dirty little secret’ van de duurzaamheidsindustrie, op basis van twee onderzoeken over ‘the most powerful greenhouse gas known to humanity’, maar niemand in Nederland pikte dit op. “Leaks of the little-known gas in the UK and the rest of the EU in 2017 were the equivalent of putting an extra 1.3 million cars on the road.”

Is het niet bizar..?
Toch gek, dat een spulletje waar al drie decennia lang de gevaren van besproken worden, en waarvan het gebruik wordt teruggedrongen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: