Europa’s nieuwe strategie voor globalisering – INDIGNATIE

europa’s-nieuwe-strategie-voor-globalisering-–-indignatie

07-11-19 06:01:00,

Er zijn weinig woorden in het huidige Europese politieke discours die als niet-politiek worden gezien als de term globalisering. Open grenzen, bewegingsvrijheid, de mogelijkheid om producten van de andere kant van de wereld te consumeren – al deze “voordelen” van globalisering worden tegenwoordig als “natuurlijk” beschouwd.

Maar omdat elke munt zijn achterkant heeft, heeft ook het proces van globalisering een ander aspect. Vanuit het perspectief van de “Ideologiekritik” van Karl Marx (ideologie-kritiek), bestaat “officiële” globalisering alleen om de ware bedoelingen ervan te maskeren en de geboorte van een volwaardige kritiek te voorkomen. Massale migratie, wereldwijde bedrijven die de facto wetten binnen de EU dicteren en de westerse popcultuur die het Europese erfgoed vervangt, zijn het ware gezicht.

Dit maakt ook deel uit van de “nieuwe wereldorde”. Maar deze gebeurtenissen gebeuren niet als een natuurramp. Ze maken eigenlijk deel uit van een groot plan – de globalisten zijn van plan niet alleen de natiestaat af te schaffen, maar alles wat een volk vormt in de zin van Duitse Volk. Het uiteindelijke doel is een geglobaliseerde ‘één wereld’ zonder grenzen en de ‘homo oeconomicus’, ontdaan van alle collectieve identiteiten, als de nieuwe man van het liberalisme.

Het ware gezicht van globalisering

Globalisering is in feite niets anders dan de wereldwijde verspreiding van liberalisme en kapitalisme, die pas mogelijk werd na de nederlaag van het communisme als het laatste aanbod van een alternatieve moderniteit. Sinds de val van de Berlijnse Muur en de Pax Sovietica werd het liberalisme de enige postmoderne politieke praktijk. In zijn streven om de westerse democratie en het kapitalisme over de hele wereld te verspreiden, begon het afstanden in ruimte en tijd te elimineren.

Het eerste gevolg van dit proces is massatoerisme en massamigratie. Moderne communicatietechnologieën creëren sociale netwerken waarmee mensen over de hele wereld kunnen samenwerken en hun krachten kunnen bundelen. In dit netwerk van mondiale liberale praktijken worden ideeën over wereldburgerschap en het idee van de wereld als een mondiaal dorp geboren. En naast de Verenigde Staten is Europa het belangrijkste laboratorium van deze denkrichting.

De Europese Republiek Ulrike Guerot – een testfase voor de wereldstaat?

Vanaf het allereerste begin was de Europese Unie een transatlantisch project. De EU is opgericht om het wereldwijde wereldimperium in Europa te behouden en de Euraziatische landmassa tijdens de Koude Oorlog te bezetten. 

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: