Geopolitieke driehoek: aanvallen van Soros op Turkije en Hongarije – INDIGNATIE

geopolitieke-driehoek:-aanvallen-van-soros-op-turkije-en-hongarije-–-indignatie

10-11-19 04:23:00,

De vierde strategische raadsvergadering op hoog niveau tussen Hongarije en Turkije werd op 7 november in Boedapest gehouden. De president van Turkije bezocht Boedapest om de Hongaarse president János Áder en premier Viktor Orbán te ontmoeten. 

De politici spraken over samenwerking op het gebied van veiligheid, energie en cultuur, de EU en migratie.

De bijeenkomst was het resultaat van een in 2013 bereikte overeenkomst waarbij de Turks-Hongaarse strategische raad werd opgericht. Sindsdien zijn de leiders van Turkije en Hongarije elk jaar bijeengekomen om een ​​aantal kwesties van strategisch belang te bespreken. 

Een van de praktische resultaten is de ondertekening van tien bilaterale overeenkomsten.

Hier zijn enkele hoogtepunten van het bezoek:

  • – Hongarije en Turkije zijn hun relatie als strategische partners in de regio blijven ontwikkelen (politiek, economisch en militair)
  • – Hongarije zal Turkije waarschijnlijk nuttig zijn bij het beschermen van zijn belangen in de Europese Unie
  • – Turkije kan Hongarije van nut zijn voor de bescherming tegen migranten en voor veiligheidsproblemen op het continent
  • – De oppositie in Hongarije probeert niet zozeer “patriottisch” tegen Turkije te spreken, maar gebruikt het bezoek van Erdoğan om Orbán te bekritiseren

Een geopolitieke driehoek

Hongarije bestaat in een geografisch gebied dat kan worden afgebakend door een driehoek: Istanbul (of Ankara) – Moskou – Berlijn. Vanuit geopolitiek oogpunt is het dus noodzakelijk om een ​​gemeenschappelijke taal te vinden tussen deze polen om een ​​multipolaire wereld en soevereine staten te bouwen .

Ter ondersteuning van deze strategie herinnerde Orbán eraan dat de Russische president Vladimir Poetin enkele dagen geleden een bezoek bracht aan Boedapest, evenals de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas. 

Wat Turkije betreft, zijn de betrekkingen van Ankara met Moskou nu op een uitstekend niveau. Met Duitsland is het moeilijker gezien de spanningen over het EU-lidmaatschap en de druk op de Syrische operatie. Voorafgaand aan de bijeenkomst sprak Erdoğan hard over Maas in reactie op bedreigingen om de wapenexport naar Ankara te beperken. Hongarije zou mogelijk kunnen fungeren als bemiddelaar in de Turks-Duitse gesprekken.

orban

Foto – Persdienst van Hongaarse premier

Het migratieprobleem 

De partijen kwamen overeen dat zonder Turkije de migratie naar Europa niet kan worden beperkt.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: