#GiletsJaunes voor 52e week de straat op: een terugblik –

#giletsjaunes-voor-52e-week-de-straat-op:-een-terugblik-–

10-11-19 09:22:00,

Sinds november 2018 heerst er een opstand in Frankrijk tegen Macron. Vorig jaar november gaan honderdduizenden mensen de straat tegen om te betogen tegen de bezuinigingen van Macron en zijn verpauperinsgpolitiek. Sindsdien heeft zich dit verzet, deze opstand herhaald. Er wordt in de 52e week (Acte52) nog steeds gedemonstreerd, in verschillende steden. De aantallen betogers zijn echter geslonken tot enkele duizenden.. De demo’s zijn bijna altijd vreedzaam en geweldloos van de kant van de Franse Gele Hesjes. De politie daarentegen gebruikt voortdurend geweld en er zijn zelfs talloze bewijzen van provocaties, het uitlokken van geweld, door politie in burger.

Het beleid van Macron is onveranderlijk neo-liberaal. Waarbij zoals bekend groeiende privileges voor investeerders en multinationals centraal staan samen met privatiseringen van overheidsbezittingen. Er zijn een paar duizend Gilets Jaunes veroordeeld tot gevangenisstraffen. Een enkele agent is veroordeeld voor geweldpleging, terwijl het merendeel zijn straf heeft ontlopen, evenals de voornaamste schuldigen aan mensenrechten schendingen namelijk Macron en zijn Minister van Binnenlandse Zaken.

Een paar duizend Gele Hesjes zijn verminkt voor het leven. Zij missen door de ‘rubber kogels’ een oog, of dankzij de gebruikte granaten een hand. Iedere zaterdag worden zij door de politie onthaald op traangas, rubber kogels en granaten. Daarnaast rukt de politie talloze keren met waterkanonnen uit.

#GiletsJaunes zijn begonnen aan 52e week van betogingen tegen Macron. Ondanks politiegeweld en intimidatie gaan zij door, moedig, vastberaden en eensgezind. #Acte52 Hulde! Merci! pic.twitter.com/TbDjGyUgO5

— De Lange Mars Plus (@delangemars) November 9, 2019

Terugblik

Niet alleen in Frankrijk is er opstand, ook in Duitsland, België en Nederland bruist en kookt het.
Lees verder

December 2018

Zaterdag 8 december woedt er een veldslag in Parijs en in tal van andere steden. Meer dan 140.000 mensen demonstreren hun recht op vrije meningsuiting en de soldaten van Macron tonen hun ondemocratische intenties door de protesten te smoren in bruut geweld. Dit is de vierde confrontatie (Acte no. 4) tussen de #GiletsJaunes en de soldaten van het regime Macron. Opnieuw tonen zij aan dat Macron alleen met geweld zich kan handhaven.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: