Hoe arrogant en onnozel zijn topbankiers? – Ellaster

hoe-arrogant-en-onnozel-zijn-topbankiers?-–-ellaster

10-11-19 09:57:00,

Steeds meer mensen hebben grote moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Ook mensen met een ‘goede’ baan. Parlementslid Katie Porter confronteert een topbankier met het huishoudbudget van zijn werknemers. De reactie is schokkend en veelzeggend.

Congreslid Katie Porter roept CEO miljardair op het matje over de gigantische loonverschillen bij JP Morgan. Ze confronteert Jamie Dimon, CEO van JP Morgan, tijdens een hoorzitting wat de alledaagse implicaties zijn van de lage lonen die zijn bank zijn junior werknemers betaalt.

Ze begint haar kruisverhoor met de uitspraak: “U bent een expert in financiële overzichten en u leidt een bank ter waarde van 2,6 biljoen dollar. U bent goed in cijfers en hebt onlangs veel meningen gedeeld, hoe de VS zijn middelen moet budgetteren en hoe gezinnen hun middelen moeten budgetteren.” Jamie Dimon knikt vol zelfvertrouwen. Katie Porter vervolgt: “En daarom wil ik u vragen om een probleem op te lossen.”

Katie Porter had op basis van een vacature bij JP Morgan Bank een begroting gemaakt, voor een alleenstaande moeder die met haar zesjarige dochter in een tweekamerappartement in Irvine, Californië woont. Nadat ze samen met Dimon de cijfers had doorgenomen, ontdekte Porter dat een alleenstaande moeder met het beginsalaris als baliemedewerker bij zijn bank, aan het einde van elke maand $567 in het rood zou staan.

Zelfs met de meest bescheiden leefstijl redt de vrouw het niet om rond te komen. Waarbij Katie Porter in haar begroting niet eens alle kostenposten zoals gezondheidszorg, medicijnen, schoolgeld, schoollunches, kleedgeld en uitstapjes had meegenomen. Toen ze vroeg hoe die vrouw in deze situatie zou kunnen rondkomen, zei Dimon herhaaldelijk: “Ik weet het niet, daar moet ik over nadenken.”

Jamie Dimon krijgt zelf een salaris van 31 miljoen dollar per jaar. Dat is 2,58 miljoen per maand, bijna zes ton per week en bijna $85.000 per dag. Maar hij betaalt zijn eigen personeel niet voldoende geld zodat ze met een full time baan kunnen rondkomen. Ondertussen heeft hij de arrogantie om anderen de les te lezen hoe ze hun huishoudboekje moeten managen.

Het voorbeeld is tekenend voor de krankzinnige wereld waarin we leven. De graaizucht van de elite, die zichzelf alleen maar meer en meer verrijken en geen idee (of belangstelling) hebben voor de financiële zorgen waaronder andere mensen gebukt gaan.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: