Schandaal in de maak:Voormalige Britse ambassadeur in Syrië: VK medeplichtig aan Trump’s Syrië olie diefstal – INDIGNATIE

schandaal-in-de-maak:voormalige-britse-ambassadeur-in-syrie:-vk-medeplichtig-aan-trump’s-syrie-olie-diefstal-–-indignatie

11-11-19 03:59:00,

Met het Britse parlement al alert, hoe lang zal het duren voordat het Congres wakker wordt met dit schandaal in de maak? in plaats van de bevolking van Syrië te helpen en de terugkeer van de vluchtelingen te bevorderen voor opbouw van hun land laten de VS en de VK zowel als de vluchtelingen als de EU keihard door de grond zakken.

Voormalige Britse ambassadeur in Syrië laat ook zijn eigen land vallen.

OIR Spokesman Col. Myles B. Caggins III on Twitter

@USArmy @30thabct @NCNationalGuard @SCNationalGuard @CJTFOIR We are repositioning @CJTFOIR forces to Deir ez Zor #Syria to continue partnering w/ #SDF to defeat ISIS remnants, protect critical infrastructure, & deny ISIS access to revenue sources. Mechanized forces provide infantry, maneuver, and firepower.

De kat is uit de zak. Het VK is mogelijk medeplichtig aan een oorlogsmisdaad. Met typische insouciance liet het Amerikaanse leger deze bom vallen via tweet en blijkbaar zonder de gevolgen voor Amerikaanse partners te beseffen:

We verplaatsen  @CJTFOIR-  troepen naar Deir ez Zor  #Syria  om samen te blijven werken met w /  #SDF  om ISIS-restanten te verslaan, kritieke infrastructuur te beschermen en ISIS toegang tot inkomstenbronnen te weigeren. Gemechaniseerde krachten zorgen voor infanterie, manoeuvre en vuurkracht.

– OIR-woordvoerder Col. Myles B. Caggins III (@OIRSpox)  31 oktober 2019

OIR is Operation Inherent Resolve, de naam waarachter de Global Coalition to ISeat zijn militaire activiteiten verhult. (Denk aan de NAVO die een thobe draagt.) CJTFOIR is de gecombineerde gezamenlijke taskforce voor operatie Inherent Resolve.

Als, volgens de verklaring van de woordvoerder, de troepen die worden verplaatst naar de olieproducerende gebieden van Syrië Inherent Resolve-troepen zijn, volgt hieruit dat die troepen dit doen in naam en onder auspiciën van de coalitie. Gemakkelijk. Ah ja, maar onhandig voor de Britse regering om toe te geven – onhandig om praktische, politieke en juridische redenen.

In de praktijk, als dit een Joint Task Force Operation is, zoals de Amerikaanse woordvoerder ons heeft verteld, zou het vrijwel onmogelijk zijn dat de inzet in de provincie Deir Ez Zor zou plaatsvinden zonder enige inbreng van de hoge Britse officieren die bij de VS zijn ingebed. militairen in het hoofdkwartier van de Coalition Joint Task Force (de plaatsvervangend commandant is een Britse generaal) en actief in het uitvoeren van Operatie Inherent Resolve.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: