Gedachten bij de ‘smart’-phone zombie-mens…

gedachten-bij-de-‘smart’-phone-zombie-mens…

22-11-19 09:33:00,

Gedachten bij de ‘smart’-phone zombie-mens…

2019 © WantToKnow.nl/be

x

Deze video zal je te denken geven. En wellicht wakker maken en bewuster laten kijken naar je gedrag met de oh-zo-slimme smartphones. De vraag is, wanneer we het toch over ‘smart’ hebben.. ‘Voor wie is dit slim’?’ Want gebeurt het jou ook niet regelmatig, dat je bijna omver gelopen wordt door zo’n smartphone-zombie.. Een mens die niet of nauwelijks ‘aanwezig’ is en bijna door je heen kijkt, als ze je al zien..?! We kwamen deze video tegen, die we dus maar snel in dit artikel plaatsten. Mocht je niet goed zijn in het Engels, dan hebben we het vertaalde transcript, ónder de video geplaatst..

Gewoon dus even pas-op-de-plaats met die verschrikkelijke apparaten, die je CONTINUE in hun greep hebben. En dan nog vaak gedragen worden OP het lichaam. In broekzakken door veel mannen (HIER) of zelfs -door veel vrouwen- op hun borst in hun BH of truitje. Wanneer je een verhaal/film zou maken met dit thema, zouden veel mensen ongetwijfeld roepen: ‘Tja, een leuke film, maar zóóó onwaarschijnlijk; zoiets gebeurt toch nooit joh!’

*** TRANSCRIPT VERTAALD ***

“De tycoons van de sociale media moeten ophouden met te doen alsof ze vriendelijke nerd-goden zijn, die een betere wereld aan het bouwen zijn. Geef toe dat het gewoon tabakstelers in t-shirts zijn, die een verslavend product aan kinderen verkopen. Want, laten we eerlijk zijn, je ‘likes’ controleren is het nieuwe roken… Philip Morris wilde alleen maar je longen, de AppStore wil je ziel,’.

Er zijn twee miljard mensen, meer dan twee miljard mensen op Facebook. Dat is meer dan het aantal, het aantal volgelingen van het christendom. Mensen controleren hun telefoons 150 keer (!!) per dag. Het milenium publiek. En dus, als je erover nadenkt, is het vanaf het moment dat je wakker wordt, alsof je in deze omgeving wordt geplugd. En de gedachten beginnen in je hoofd te stromen, ontworpen door een paar technologiebedrijven.

Steve Jobs heeft met de iPhone een revolutie teweeggebracht in de hele wereld. En hij liet zijn kinderen dit apparaat NOOIT gebruiken. Omdat hij niet wilde dat ze afhankelijk zouden raken van technologie…

Wat we hebben gemeten, is dat de gemiddelde persoon zijn telefoon elke 15 minuten of minder controleert.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: