The Rights Forum roept op tot breed protest tegen passief Strafhof – The Rights Forum

the-rights-forum-roept-op-tot-breed-protest-tegen-passief-strafhof-–-the-rights-forum

27-11-19 11:59:00,

Oorlogsmisdaden

Lees meer over
Fatou Bensouda Onderzoek Internationaal Strafhof oorlogsmisdaden

Oorlogsmisdaden / The Rights Forum roept op tot breed protest tegen passief Strafhof

For English text, click here.

Het Internationaal Strafhof dient zonder verder uitstel een onderzoek in te stellen naar mogelijke oorlogsmisdaden in de door Israël bezette Palestijnse gebieden. Die eis zal The Rights Forum namens organisaties in binnen- en buitenland op 10 december bij het Strafhof afleveren.

Een grote krater markeert de plek in de Gazastrook waar tot 14 november twee huisjes stonden. Die dag werden ze door Israëlische bommen vernietigd. Negen leden van één familie verloren het leven. Ashraf Amra 

Op die datum – de Dag van de Mensenrechten én de dag waarop wij tien jaar bestaan – zal The Rights Forum onderstaande oproep aanbieden aan hoofdaanklaagster Fatou Bensouda van het Internationaal Strafhof, met als kernboodschap: Mevrouw Bensouda, stel zonder verdere vertraging een volwaardig onderzoek in naar de ‘situatie in Palestina’!

The Rights Forum doet een beroep op mensenrechtenorganisaties, solidariteitsgroepen, vakbonden, faculteiten of vakgroepen, afdelingen van politieke partijen, kerkelijke instellingen en andere organisaties om deze belangrijke oproep mede te ondertekenen. Zij kunnen hun deelname per e-mail aan ons doorgeven. Kort na ontvangst zullen hun namen dan onder onderstaande brief zichtbaar zijn.

Op vrijdag 29 november – de Internationale Dag van Solidariteit met het Palestijnse Volk – wordt bij het Internationaal Strafhof vanaf 14.00 uur een demonstratie gehouden door een coalitie van zestig organisaties. Ook die protesteren tegen de passiviteit van het Strafhof met betrekking tot onderzoeken naar Israëlische misdaden. Organisaties en burgers die zich daarbij willen aansluiten kunnen contact opnemen met de coalitie (Frankrijk, overige landen).

Achtergrond

Het Internationaal Strafhof werkt al bijna vijf jaar aan een ‘verkennend onderzoek naar de situatie in Palestina’. Dit om vast te stellen of er voldoende aanleiding bestaat voor een officieel onderzoek naar mogelijke oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid in de door Israël bezette Palestijnse gebieden. Dat is onaanvaardbaar lang.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: