Is dit het plan met Assange? – Wakker Mens

is-dit-het-plan-met-assange?-–-wakker-mens

29-11-19 08:04:00,

Britse artsen waarschuwen: Assange zou de gevangenschap niet kunnen overleven.
Assange nog zeer strijdlustig in de ambassade van Ecuador

Hoe brutaal en gepland Julian Assange in de val werd gelokt en hoe het ” probleem Assange ” opgelost moet worden, wordt duidelijk als je kijkt naar het nieuws van de afgelopen weken over dit onderwerp.

De VS wil Assange uitschakelen, omdat hij met Wikileaks hun misdaden openbaar gemaakt heeft. Zonder Wikileaks zouden we niets weten over de Amerikaanse oorlogsmisdaden in Irak en Afghanistan. Zonder Wikileaks zou Snowden niet langer vrij zijn, omdat het Wikileaks was die zijn ontsnapping uit Hong Kong organiseerde. Zonder Wikileaks, zouden we niet weten hoe de Democraten in de VS in 2015 en 2016 de voorverkiezingen met onzuivere middelen Clinton hielp en Sanders hinderden. En nog veel meer, de lijst is lang.

Wikileaks doet dus precies dat, wat journalistiek zou moeten doen: zij kijkt de machtigen op de vingers en onthult hun misdaden. En dat is precies wat de VS niet leuk vindt, ze willen Assange monddood maken en nog liever zouden ze hem dood zien in de ware betekenis van het woord. Hoe kan dat?

Officieel wil de VS een proces tegen Assange beginnen, er loopt een uitleveringsverzoek. Maar er bestaat genoeg aanleiding om te twijfelen of de VS wel echt een proces wil. De media rapporteren dan weer wekenlang, ook over oude schandalen die men eigenlijk wilde vergeten, en die dan weer opgewarmd worden. Dan wordt het steeds moeilijk om Assange als schurk te etaleren. De angst groeit dat Assange eerder zal sterven en dat, net als bij Epstein, de pijnlijke details in een proces dan niet publiek hoeven te worden.

De probleemstelling was dus hoe je zo gewoon mogelijk doet. Men vond een weg die geen publieke protesten zou oproepen: Assange werd beschuldigd van verkrachting. In 2010 zou hij twee vrouwen in Zweden hebben verkracht die een klacht tegen hem hadden ingediend. Verkrachting is zeer fout en slecht, en een publieke solidariteit met een verkrachter is dan ook onwaarschijnlijk. De media hebben hierover uitvoerig bericht, hierbij ging erom Assange in een slecht daglicht te zetten.
Er was helemaal geen verkrachting. Assange had vrijwillige seks met twee vrouwen. Om tegelijkertijd seks met twee vrouwen te hebben kan moreel verwerpelijk zijn,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: