Wakkermens is eenzijdig – Wakker Mens

wakkermens-is-eenzijdig-–-wakker-mens

06-12-19 08:58:00,

Zo is het, Wakkermens is eenzijdig.
Daar willen we graag iets aan doen maar daar hebben we wel hulp bij nodig.

Waarom zijn we eenzijdig? Simpel, te weinig mensen. Meer mensen betekent meer diversiteit.
We hebben geen echte journalisten en te weinig “hobby” schrijvers. Maar bovenal is diversiteit een voorwaarde zodat de lezer zich door de verschillende gezichtspunten kan bewegen. Verschillende gezichtspunten is noodzakelijk om een eigen indruk van de werkelijkheid te ontwikkelen.

Wie wil meewerken en artikelen aanleveren?

Om veelzijdiger te worden zoeken we vrijwilligers. Journalisten, vertalers en mensen die nieuws in de diverse media opspeuren, geschikt voor publicatie op Wakkermens. Mensen die uiteindelijk de tekst, met eventueel beeldmateriaal, klaar aanleveren. Maar ja, het moet wel op Wakkermens passen.

Wat wil Wakkermens dan eigenlijk?

We willen graag berichten publiceren van nieuws wat bij de (over)heersende media “per ongeluk” niet verschijnt of te weinig aandacht krijgt. Nieuws wat echter wel de wereld beweegt.

Ook opinie stukken zijn welkom. Voor esoterische hocus pocus zijn er zeker andere, meer geschikte webpagina’s te vinden. Aan de andere kant is het uitsluiten van een niet waarneembare wereld, niet echt slim. Immers, we weten het niet of deze wel of niet bestaat. Het uitsluiten daarvan beperkt je dan onnodig in je denken.

Ook zijn we van mening dat onze samenleving de ontwikkeling, zoals deze beschreven wordt in het boek 1984 van George Orwell, allang voorbij is. Dat de meesten binnen onze samenleving dus ongemerkt al in een schijnwereld leven. Dit betreft de kijk op de samenleving, de staat, onze democratie, mensenrechten, politiek, digitale media, onderwijs, vrijheid van godsdienst en meningsuiting, enz.

Maar vooral betreft dit “het geïnformeerd” zijn. Beter gezegd: geïnformeerd voelen en gedesinformeerd zijn. Een geniale lezing hier op JoeTjoep van Prof. Dr. Rainer Mausfeld (Duitstalig).
Daarmee komen we dan direct op vertalen. Er zijn veel en bijzonder professionele alternatieve, Duitstalige webpagina’s en ook veel video materiaal die zeer goed aansluiten bij wat we hier graag zouden willen plaatsen. Vertaalwerk, ondertitelen.

Meer dan alleen nieuws

Alhoewel we de indruk hebben dat veel bezoekers ook bij Wakkermens, eigenlijk vooral jagen op de bevestiging van een al vastgelegde mening, willen we toch meer dan alleen over de misstanden en de misleidingen in de wereld berichten.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: