Waanzin van ’t klimaatakkoord: méér CO2..!!

waanzin-van-’t-klimaatakkoord:-meer-co2.!!

30-12-19 11:31:00,


x
x
Waanzin van ’t klimaatakkoord: méér CO2..!!

2019 © WantToKnow.nl/be

x

“Het klimaatakkoord is achterhaald, de berekeningen kloppen niet en de subsidie op biomassa moet onmiddellijk worden afgeschaft”, zegt energie-hoogleraar David Smeulders van de TU Eindhoven. Dat zegt hij in gesprek met Roderick Veelo van RTL-Z. Smeulders gaat daarmee lijnrecht in tegen het klimaatakkoord en de klimaatplannen van zijn eigen partij GroenLinks. Kennelijk is de man niet gehoord door de leider van GroenLinks, Jesse Klaver. OF… Of deze meneer Klaver weet het gewoon béter.

We worden gewaarschuwd door mensen die het kunnen weten EN OOK WETEN..! De plannen om massaal Europese steenkoolcentrales te vervangen door biomassacentrales, kunnen de klimaatcrisis eerder nog versnellen dan afremmen. Om de tien grootste biomassaprojecten van Europa te voorzien van pellets moet gigantisch veel bos gekapt worden. Onlangs kregen we van de in Londen gevestigde denktank ‘Sandbag’ te horen, dat zij krachtig aan de alarmbel trekken..!

Sandbag verklaart, dat de zwaar gesubsidieerde plannen om de CO2-uitstoot te verminderen door de bouw van biomassacentrales, zullen resulteren in een ‘verbijsterende’ hoeveelheid bomenkap, waardoor bossen sneller zullen worden vernietigd dan ze kunnen groeien. Sandbag becijferde dat alleen al voor de 10 grootste biomassaconversieprojecten van Europa, elk jaar 36 miljoen ton (= 35.000.000.000 kg) houtpellets nodig is, wat gelijk is aan de huidige wereldwijde productie van houtpellets!!

Om de tien grootste biomassaprojecten van Europa te voorzien van pellets moet gigantisch veel bos gekapt worden.

Dit zou betekenen dat elk jaar 2.700 vierkante kilometer bos wordt gekapt, het equivalent van de helft van het Zwarte Woud in Duitsland. Volgens het Wereld Natuur Fonds (WWF) verdwijnt er nu jaarlijks al 7,9 miljoen hectare bos van de aardbol. Dat is ongeveer de oppervlakte van ons land. De aanleiding voor het cijferwerk van Sandbag, zijn de plannen om de Europese steenkoolcentrales, waaronder het gigantische Drax-complex in North Yorkshire, om te bouwen, teneinde houtpellets (korrels) te gaan verbranden.

De fabricage van houtpellets gaat volgens een niet écht energie-zuinige operatie. Op kleine schaal hieronder en op grote schaal, dááronder:

De meeste houtpellets die bij Drax zullen worden gebruikt, zijn pellets die al door veel fabrieken in de rest van Europa geïmporteerd worden uit de VS en Canada. En daar zit volgens de auteur van het Sandbag-rapport,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: