Vuurwerkverbod

vuurwerkverbod

06-01-20 08:41:00,

342.251 ondertekeningen

Op dit moment zijn er twee online petities: Het Nationaal Vuurwerkmanifest.nl en deze online petitie. Samen staan we sterk! Al meer dan 350.000 Nederlanders willen dat vuurwerk alleen door professionals afgestoken wordt met oud en nieuw (5 januari 2020).

Petitie

Wij

allen die willen dat de jaarlijks toenemende vuurwerkterreur een halt wordt toegeroepen

constateren

  • dat het afsteken van vuurwerk door particulieren van onschuldig vermaak is ontaard in aan geweldpleging grenzende overlast;

  • dat het belasten van het milieu met tonnen zware gifstoffen niet valt te rijmen met een verantwoord milieubeleid;

  • dat het verknallen van 68 miljoen euro niet past in een wereld waar miljarden mensen met minder dan een euro per dag moeten rondkomen;

en verzoeken

de regering bij wet een algeheel vuurwerkverbod voor particulieren in te stellen, om een eind te maken aan deze uit de hand gelopen traditie.

Ondertekenen

Tijdens het opslaan is een fout onstaan. Mogelijk is het op dit moment erg druk. Wilt u opnieuw proberen te ondertekenen? Onze excuses voor het ongemak.

We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:

Tweede Kamer 

Petitieloket:

Einddatum:

27-01-2020 

Petitionaris:

Vuurwerkmanifest 

Website:

Geschiedenis

5000 ondertekeningen per uur op 4 januari

statistiek.

04-01-2020

NEDERLAND VERDIENT EEN VEILIGE JAARWSSELING: vijf argumenten

NEDERLAND VERDIENT EEN VEILIGE JAARWSSELING

Vijf argumenten op een rij die een vuurwerkverbod in ruil voor gemeentelijke vuurwerkshows rechtvaardigen. Zie hieronder.

+Lees meer…

  1. Ambulancemedewerkers, brandweer en politie worden in de Nieuwjaarsnacht bekogeld met vuurwerk. Soms met vuurwerk met de kracht van een handgranaat. Alleen al dit kille feit is een valide reden meteen een landelijk vuurwerkverbod af te kondigen. Van hulpmedewerkers blijf je af.

  2. De helft van de slachtoffers is omstander. Burgers die elkaar na 12 uur op straat argeloos de hand geven bekopen dit met een blind oog of een vuurwerkpijl in de nek.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: