De “War On Cash”: Belastingdienst gaat sluiten, banken nemen taken over | Biflatie.nl

de-“war-on-cash”:-belastingdienst-gaat-sluiten,-banken-nemen-taken-over-|-biflatie.nl

11-01-20 02:32:00,

Onlangs schreef ik een reactie onder een artikel van collega Joost van Buuren: ‘Griekse belasting op cash: tegen ontduiking of tegen anonimiteit?’ Ik maakte een statement dat we voor een totale omschakeling staan van ons geldsysteem. Van cash naar digitaal. Het is een langzaam proces; we zijn nu in de overgangsfase.

Op weg naar digitaal

Iedere bankrekeninghouder maakt gebruik van internetbankieren maar velen zullen daarnaast nog gebruik maken van contant geld. Althans, ik zelf zeker wel. Voor de kleine boodschappen, bij de bakker, de fooi op het terras, de collecte aan de deur, en eigenwijs als ik ben, ook voor de wekelijkse karrenvracht bij de super. Ik ben namelijk faliekant tegen het afschaffen van contant geld. U zult straks begrijpen waarom. Ik vind de huidige situatie met een combi van contant en digitaal ideaal. Internetbankieren en geld uit de muur. Niks mis mee, houden zo.

Is cash gevaarlijk?

Maar onze overheid waarschuwt daar voor. Met contant geld op zak loop je risico. Een tik op de kop, of zelfs de complete pinautomaat om je oren als een scooterrijder in het donker net even voor jou pinbeurt een lading springstof in de gleuf heeft geschoven. Kortom, we lopen gevaar volgens de overheid die een waarschuwend vingertje heft, samen met de banken. Deze willen liever zo snel mogelijk van alle pinautomaten af. Liefst helemaal van het contante geld. Er gaat teveel zwart geld om in het criminele circuit, maar ook onder de ‘witte-boorden-criminelen’ die het zwart geld witwassen.

En cybercriminaliteit dan?

Kortom, de misdaad speelt mooi weer met ons contante geld. Dat is uiteraard ongewenst. Met deze drogreden worden we door banken en overheid voorgelicht dat het beter is dat cashgeld verdwijnt. Het is een vals voorwendsel omdat cybercriminelen al lang de weg hebben gevonden op het internet. Hoeveel rekeninghouders zijn al niet slachtoffer geworden van een tik op hun digitale bankrekening. Oké, heeft één voordeel, je hoofd doet niet zeer maar het is wel pijnlijk voor je bankrekening.

Totale reset

Er zit meer achter om cashgeld te verbannen. Het is niet de criminaliteit, het is ons wankele fiat geldsysteem. Dat loopt op zijn einde. Centrale banken weten dat donders goed. Om het krediet gedreven geldsysteem overeind te houden is de (centrale) rente naar nul gemanipuleerd.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: