Wat is de Echte Nucleaire Dreiging in het Midden-Oosten? – Wakker Mens

wat-is-de-echte-nucleaire-dreiging-in-het-midden-oosten?-–-wakker-mens

10-02-20 11:23:00,

De aankondiging van Iran dat het zich terugtrekt uit de 5+1 nucleaire overeenkomst naar aanleiding van de moord op generaal Qassem Soleimani, heeft niet veel te betekenen, aangezien de Verenigde Staten hun deelname al eerder hadden opgezegd. Het is veel zorgwekkender dat Israël zijn eigen echte nucleaire arsenaal heeft en in de verleiding zou kunnen komen dit te gebruiken in geval van een terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit het Midden-Oosten.

Iran houdt zich niet aan de nucleaire akkoorden!
Iran trekt zich terug uit de nucleaire akkoorden – een stap richting de atoombom!
Iran bereidt atoombommen voor – een vaarwel aan het nucleaire akkoord

Dat zijn de geluiden zoals de westerse media het besluit van Iran hebben gepresenteerd. Iran wilde na de moord op generaal Soleimani, op bevel van President Trump!, niet langer de beperkingen op de verrijking van uranium accepteren die in 2015 door de 5+1-groep waren overeengekomen. (Verenigde Staten, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Rusland, China, plus Duitsland).

Deze media zijn dus de bron van “informatie” over de nucleaire dreiging in het Midden-Oosten. Ze melden hierbij niet dat het President Trump was die in 2018 de VS uit het akkoord trok. Israël had dit verdrag omschreven als “De overgave van het Westen aan de As van het Kwaad, geleid door Iran”. Ze melden geen woord over het feit dat er in het Midden-Oosten slechts één nucleaire macht bestaat – Israël – die aan geen enkele vorm van controle is onderworpen omdat zij zich niet houdt aan het non-proliferatieverdrag, dat echter wel door Iran is ondertekend.

Het Israëlische arsenaal, afgeschermd door een dichte mantel van geheimzinnigheid en omertà, wordt geschat op 80 á 400 kernkoppen, plus voldoende plutonium om nog honderden te bouwen. Israël produceert zeker ook tritium, een radioactief gas waarmee het een nieuwe generatie kernwapens bouwt. Daaronder zijn minikernkoppen en neutronenbommen die, omdat ze een minimale radioactieve besmetting veroorzaken, meer geschikt zouden zijn voor doelen in de buurt van Israël zelf. De Israëlische kernkoppen zijn klaar voor lancering op ballistische raketten die, met de Jericho 3, een bereik hebben van 8 tot 9.000 kilometer. Duitsland leverde Israël (in de vorm van een geschenk voor knock-outprijzen) vier voor de lancering van Popeye Turbo-kernraketten aangepaste dolfijnonderzeeërs, met een bereik van ongeveer 1500 kilometer.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: