Syrië–Vlaggenvertoon

syrie–vlaggenvertoon

12-02-20 10:11:00,

Dat het er in Syrië soms heel spannend en erg chaotisch kan aan toe gaan wordt perfect bewezen door deze foto die vandaag op het internet verscheen. Deze werd genomen in Khirbat Omar, een dorp iets ten oosten van de Syrische grensstad Qamishli en vlakbij Turkije in een gebied waar ook de PKK/SDF/YPF (je zoekt maar uit welke afkorting je wilt gebruiken, het is allemaal hetzelfde) actief is.

Het is er een door de VS georganiseerde chaos waar geen enkele kat haar jongen zou in terugvinden. Hiernaast zijn er immers ook groepen gelieerd aan allerlei Assyrische strijdgroepen die in bepaalde dorpen actief en soms niet actief zijn. Die steunen soms de Syrische regering zeker nu de PKK/YPF/SDF er verzwakt is en het Syrische leger er nu ook aanwezig is. Het leger is er gedurende de oorlog steeds aanwezig gebleven.

Wat je op de foto kan zien is een controlepost van het Syrische leger. Men ziet dat op de twee obstakels in het midden van de weg welke de kleuren heeft van het Syrische leger. Blijkbaar poogden Amerikaanse pantserwagens dit te passeren maar werden tegengehouden door het leger waarbij zich ook een Russische patrouille aansloot.

Russische, Syrische en Amerikaanse militairen in confrontatie. Het mag een wonder zijn dat er voor zover natuurlijk geweten tot heden nog geen doden vielen. Behalve dan vandaag dat kind natuurlijk. Maar dat zal de VS worst wezen. Vermoedelijk waren de dorpelingen sympathisanten van Sootoro een aan de regering gelieerde vooral Assyrische groep. Ze is niet te verwarren met die andere strijdgroep Sutoro die tot op zekere hoogte de PKK/YPG/SDF steunt. Mogelijks betreft het ook sympathisanten van de Assyrische Democratische Partij die gelieerd is aan de Syrische Baath partij.

Waarbij de lokale bevolking niet zoals gewoonlijk alleen maar met stenen gooide maar ditmaal ook machinegeweren gebruikte. Er werd daarbij een Amerikaans soldaat licht gekwetst en een kind gedood. Blijkbaar door Amerikaans geweervuur. De Amerikaanse patrouille droop zonder resultaat af.

Het voorval toont perfect hoe gevaarlijk de toestand daar in de omgeving van de M4 is. Die loopt van Aleppo naar de Iraakse grens, parallel met de Turkse grens. De VS wil met alle middelen verhinderen dat die weg naar Irak heropend wordt om zo Syrië en ook Irak te kunnen straffen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: