Workshop geld, geldschepping en rente en pilot op 3 april –

workshop-geld,-geldschepping-en-rente-en-pilot-op-3-april-–

22-02-20 07:18:00,

123rf

Ad Broere gaat workshops geven over geld, geldschepping en rente. Hij legt in de workshops aan de hand van een verhaal en vraag en antwoord uit hoe het best bewaarde geheim van onze moderne samenleving werkt. Zijn grootste wens is om deze kennis toegankelijk te maken voor zo veel mogelijk jonge mensen en ouderen die jong van geest zijn. Met een verhaal over een eiland en elf schipbreukelingen maakt hij de werking van geld in een klap duidelijk.

Voordat hij deze workshops gaat geven, is Ad gestart met een doneeractie. Op deze manier worden de workshops voor een groot publiek bereikbaar gemaakt. Door geld te doneren kan de financiële drempel voor jongeren om mee te doen zo laag mogelijk worden. Ook doet hij een beroep op ouders en grootouders die zijn boeken, nieuwsbrieven en artikelen lezen om de workshop bij hun (klein-)kinderen aan te bevelen.

Workshops

Ad schrijft: “Het onderwerp van de workshop is geld en economie, maar dan anders dan wat op school wordt geleerd. De workshop heeft een interactief karakter en ik zet mijn kennis, inzicht en ervaring in om de deelnemers een andere kijk te helpen ontwikkelen.”

De workshops zullen twee dagdelen van drie uur duren, op een gemakkelijk te bereiken locatie, bijvoorbeeld in de buurt van stations. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Er komen onderwerpen aan de orde als wat geld is, waar het vandaan komt, over geldhoeveelheid en ontwaarding, of rente normaal is, wat geldschepping precies inhoudt en of het logisch is dat een particuliere bank geld creëert.

Broere gaat verder dan het gangbare wat verteld of onderwezen wordt over banken en geld. Met zijn workshops hoopt hij het begrip over geld, rente en geldschepping te vergroten. Hierdoor kan de kennis toegankelijk worden voor iedereen, ongeacht opleiding of scholing.

Pilot

Hij geeft een pilot workshop op 3 april in Utrecht. Deze workshop is dankzij sponsoring gratis. Hij is bedoeld voor serieus geïnteresseerde studenten vanaf 18 jaar en niet ouder dan 30.(De ‘gewone’ workshops zullen zijn gericht op iedereen vanaf 18 jaar.)
Geef je op via info@adbroere.nl onder vermelding van je naam,

 » Lees verder