Het grootste gevaar is de pandemie – of de maatregelen om die te onderdrukken? | Stichting Vaccin Vrij

het-grootste-gevaar-is-de-pandemie-–-of-de-maatregelen-om-die-te-onderdrukken?-|-stichting-vaccin-vrij

07-03-20 08:12:00,

Het is op dit moment koffiedik kijken of te weten hoe de COVID-19 pandemie zich zal ontwikkelen. We hopen natuurlijk allemaal dat er sprake is van eenzelfde soort hype zoals we eerder gezien hebben met bijvoorbeeld het H1N1-, of ZIKA-virus. In dat geval gaan de berichten in de media – en daarmee de paniek – op een gegeven moment als een nachtkaars uit. Maar het kan geen kwaad om na te denken over wat er nu, of bij een toekomstige pandemie kan gebeuren indien dat niet het geval is.

Van Anne Bennett ontving ik de onderstaande vertaling uit het Duits van Daniel Trappitsch. Normaal gesproken zijn alle artikelen die de Stichting Vaccinvrij naar buiten brengt feitelijk en voorzien van bronvermeldingen. Dit artikel is een filosofische beschouwing over de consequenties van eventuele maatregelen om de pandemie ‘onder controle te krijgen’ in termen van keuzevrijheid en bewustwording.
Voor de duidelijkheid het volgende. Wij hebben als stichting geen standpunt ingenomen en wij proberen u nergens van te overtuigen of toe aan te zetten. Maar we houden wel rekening met de mogelijkheid dat ‘het middel erger is dan de kwaal’. En hoe dan ook: collectief gezond verstand lijkt ons een betere optie dan collectieve angst.

Beste (zelf)bewuste medemensen,

Daniel Trappitsch

 
De paniekgolf van het coronavirus bedreigt nu ook de vrijheid van de West- en Midden-Europese bevolking (in Italië is de vrijheidsberoving al doorgevoerd). Daarom voelen we ons verplicht om deze nieuwsbrief te schrijven.

Het is heel goed mogelijk dat, zoals blijkt uit cijfers uit China waar het aantal gevallen al afneemt, de hype in de komende dagen of weken zo sterk zal afnemen dat de geplande maatregelen die onze vrijheid bedreigen niet kunnen worden opgelegd. Dit is wat ik blijf hopen. En ik heb er alle vertrouwen in dat het gezond verstand zijn weg zal vinden in de hoofden van autoriteiten, politici en vooral onze grotendeels onbewuste medemensen, en dat dit opnieuw hun gedachten en daden zal bepalen. Toch is de volgende tekst belangrijk, omdat het kan dienen als een soort verzekering. Net zoals we voor allerlei zaken een verzekering afsluiten in de stille hoop dat deze verzekeringen nooit nodig zullen zijn, is de volgende tekst bedoeld als een verzekering die hopelijk nooit nodig zal zijn.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: