Het Corona virus als biologisch wapen

het-corona-virus-als-biologisch-wapen

20-03-20 08:25:00,

Kijk, dat is nou een Coronavirus. Best mooi, hè? Maar wel gevaarlijk, want dit griepvirus is nieuw. Vandaar dat niemand immuun is. Griep kan dodelijk zijn, vooral voor ouderen en mensen die toch al een medisch probleem hebben! Intussen zeggen steeds meer mensen dat dit virus in een laboratorium in elkaar geknutseld is en dat het vanuit de VS werd verspreid, eerst naar China en daarna naar Iran en Italië. Dat zou betekenen dat dit een biologisch wapen is. Uiteraard is dat een complot theorie, daarmee moet men voorzichtig zijn. De argumenten lijken echter plausibel, vooral wanneer ze in chronologische volgorde en in samenhang worden bekeken.

CIA director warns that gene editing can be used to create bioweapons

29.06.2016

CIA Director John Brennan claims that advances in genome editing pose a threat to national security and may be used to create biological weapons.

“Nowhere are the stakes higher for our national security than in the field of biotechnology,” Brennan stated. “Recent advances in genome editing that offer great potential for breakthroughs in public health are also a cause for concern because the same methods can be used to create genetically engineered biological warfare agents.”

Experimenten met coronavirus al in 2013 afgewezen wegens risico’s voor volksgezondheid

Al minstens acht jaar geleden experimenteerden wetenschappers met voorlopers van het huidige coronavirus. Ze wilden de werking ervan op de menselijke luchtwegen versterken. Precies wat het huidige coronavirus zo gemeen maakt. Vanwege voorziene gezondheidsrisico’s werd de financiering van het onderzoek door de Amerikaanse overheid al in 2013 stopgezet.

Het coronavirus dat het dagelijks leven momenteel verstoort is niet zo nieuw als instituties ons willen doen geloven. Publicaties in wetenschappelijke tijdschriften, die (nog steeds) via internet toegankelijk zijn, wijzen terug naar minstens 2012. Lees bijvoorbeeld dit artikel in Nature.

In 2013 stopte de Amerikaanse overheid de financiering van zogenaamde ‘gain-of-function’ onderzoeken waarbij het coronavirus dat SARS veroorzaakte werd gebruikt, vanwege de aanzienlijke risico’s voor de volksgezondheid. Daarover schreef The Scientist in 2015.

De discussie over de risico’s van dat soort onderzoek ontstond al eerder, getuige een artikel uit 2012.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: