NAOMI KLEIN: KORONAVIRUS IS DE PERFECTE CATASTROPHE VOOR CATASTROPHAL CAPITALISME

naomi-klein:-koronavirus-is-de-perfecte-catastrophe-voor-catastrophal-capitalisme

03-04-20 07:14:00,


Naomi Klein is de auteur van een aantal zeer belangrijke antiglobaliseringsstudies en documentaires. In dit artikel, vertaald uit Reader Supported News, legt ze uit dat regeringen en de wereldwijde elite de pandemie zullen gebruiken voor hun doelen

Coronavirus is officieel een wereldwijde pandemie die tot nu toe tien keer meer mensen heeft besmet dan SARS. Scholen, universitaire systemen, musea en theaters sluiten in de hele VS en binnenkort zouden hele steden kunnen worden gesloten. Deskundigen waarschuwen dat sommige mensen die vermoeden dat ze mogelijk besmet zijn met het COVID-19-virus hun dagelijkse routine voortzetten omdat hun werk hen niet toelaat om ziek te worden wegens systemisch falen in onze geprivatiseerde gezondheidszorg .

De meesten van ons weten niet precies wat ze moeten doen of naar wie ze moeten luisteren. President Donald Trump heeft de aanbevelingen van de Centers for Disease Control and Prevention tegengesproken en deze gemengde berichten hebben de kleine kloof in de tijd verkleind om de schade als gevolg van een zeer besmettelijk virus te beperken.

Dit zijn perfecte voorwaarden voor regeringen en mondiale elites om politieke agenda’s te implementeren die anders met overweldigende tegenstand zouden worden ontvangen als we niet allemaal zo gedesoriënteerd zouden zijn. Deze reeks gebeurtenissen is niet uniek voor de door het coronavirus veroorzaakte crisis; het is een plan dat politici en regeringen al decennia lang volgen, bekend als de ‘ shockdoctrine ‘.

De geschiedenis is een kroniek van schokken – oorlogsschokken, natuurrampen, economische crises – en de gevolgen van hun gevolgen. Deze vruchten worden gekenmerkt als “catastrofaal kapitalisme”, berekende “oplossingen” voor een vrije markt voor crises, die bestaande ongelijkheden uitbuiten en verergeren.

We zien al een catastrofaal kapitalisme op het nationale toneel plaatsvinden: als reactie op het coronavirus heeft Trump een stimuleringspakket van $ 700 miljard voorgesteld, inclusief loonsverlagingen die de sociale zekerheid zouden verstoren en industrieën zouden helpen hun banen te verliezen als gevolg van de pandemie .

‘Ze doen het niet omdat ze denken dat dit de meest effectieve manier is om het lijden tijdens een pandemie te verlichten – ze hadden deze ideeën al tot hun beschikking en hebben nu de kans om ze te implementeren’, zegt Naomi Klein.
Hier is hoe het coronavirus het mogelijk maakte voor een reeks gebeurtenissen die Naomi Cline tien jaar geleden schetste onder de naam Doctrine of Shock.  » Lees verder

%d bloggers liken dit: