Corona, de pandemie die niet meer stopt? – De Lange Mars plus

corona,-de-pandemie-die-niet-meer-stopt?-–-de-lange-mars-plus

08-04-20 01:52:00,

Markt in coronatijd – Foto R. Vellekoop

Met exponentieel groeiende verbazing zie ik hoe miljoenen, nee miljarden mensen, zich vrijwillig laten opsluiten in hun huizen. Talrijke bedrijven sluiten gehoorzaam hun poorten en winkels. Zonder morren laten zij zich contactverboden opleggen en mogen niet meer naar school of universiteit. Angstig wachten zij op de volgende persconferentie van Leider Rutte of diens ministers. Niemand weet wanneer de lock down stopt.

Zullen zij een onvoldoende krijgen omdat zij zich te veel in het openbaar onder hun medemensen hebben begeven? Zal na 21 april de lock down nog strikter worden? Moeten ze straks als kleine kinderen met zijn allen in de hoek gaan staan?

Hebben ze te frivool park, strand of bos bezocht om even een frisse neus te halen? Overschreden zij massaal de ander halve meter voorgeschreven afstand? Op 21 april houdt Nederland opnieuw de adem in en zal de grote roerganger ons meedelen of het volledige huisarrest wordt of niet. Of wanneer Nederland van het slot af kan.

Kenmerkend

Het is kenmerkend voor deze periode, waarvan we nooit mogen vergeten hoe deze is begonnen. Met massa media die nog roomser zijn dan de paus. Die bedekt politici aanzetten of oproepen tot nog strakkere maatregelen. Zoals de Gelderlander die kopt:”Motorrijders gaan massaal de weg op.” Met daaronder een foto van motorrijders die met meer dan anderhalve meter tussenafstand over een met paardebloemen bedekt dijkje rijden.

Bericht uit corona-gebied:#Corona Hysterie neemt steeds ernstiger vormen aan. Gelderlander jammert: “Motorrijders gaan massaal de weg op.”https://t.co/P0p25JNZij

— De Lange Mars Plus (@delangemars) April 6, 2020

Wat met SARS en MERS niet gelukt is, werkt nu wel. Iedere dag pompen massa media, sinds de corona uitbraak in China, de bevolking vol met een eenduidig verhaal. Volgens deze media moet zo snel mogelijk gehandeld worden. Anders is het te laat. Deze zwarte arm van de macht slaagt erin de mensheid zoveel angst te bezorgen voor een griepvirus, dat zij massaal regeringen smeken om hun vrijheid te mogen inleveren. Dit als een soort offer om het virus gunstig te stemmen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: