Studie toont verband aan tussen luchtvervuiling met fijnstof en sterfte aan COVID-19 | Stichting Vaccin Vrij

studie-toont-verband-aan-tussen-luchtvervuiling-met-fijnstof-en-sterfte-aan-covid-19-|-stichting-vaccin-vrij

05-05-20 07:57:00,

Hebben we hier een wetenschappelijke studie voor nodig? Kennelijk wel. Des te groter de luchtverontreiniging, des te groter de sterfte van COVID-patiënten. Gaan overheden wat met deze informatie doen? Waarschijnlijk niet. De winsten zijn belangrijker dan de mensen. De lijn die de politici – wereldwijd – aanhouden is dat we wachten op een vaccin. Heeft u al een beleidsmaker gehoord over onderzoek naar co-factoren die de sterfte aan COVID-19 beïnvloeden en wat de politiek daaraan gaat doen? Het onderstaande artikel gaat over wat voor de hand ligt.

(En als u wilt weten hoe vervuild de lucht is in uw straat ga naar: milieudefensie)

Studie toont verband aan tussen luchtvervuiling met fijnstof en sterfte aan COVID-19

 
Een nieuwe, nationale studie die door onderzoekers op de T.H. Chan School of Public Health van de Universiteit van Harvard werd uitgevoerd, heeft als eerste een statistisch verband aangetoond tussen blootstelling gedurende langere tijd aan luchtverontreiniging en sterfte aan COVID-19.1 De studie, die nog wacht op een ‘peer-review’, toont aan dat de corona-viruspatiënten die in gebieden leven die een hoge mate van luchtvervuiling hadden voordat de pandemie uitbrak, eerder zullen sterven aan de besmetting dan patiënten die in delen van het land leven met minder luchtvervuiling.1

In de analyse werden gegevens verzameld van ongeveer 3.000 regio’s in de Verenigde Staten (leefgebied van 98 procent van de bevolking) tot 4 april 2020. De studie toonde aan dat hogere niveaus van kleine, gevaarlijke deeltjes in de lucht die bekend staan als PM2.5 werden geassocieerd met hogere sterftecijfers aan de COVID-19 infectie.

Wat is PM2.5?

 
PM2.5 wordt verondersteld een van de gevaarlijkste luchtverontreinigende stoffen ter wereld te zijn. Het bestaat uit kleine deeltjes (kleiner dan 2,5 micrometer) die door kunnen sijpelen in menselijke longen en bloedstromen.2 De bronnen van PM2.5 zijn meestal uitlaatgassen van auto’s en elektriciteitscentrales, evenals giftige, fijne deeltjes luchtverontreiniging die ontstaan door het verbranden van hout en kolen.

Verschillende studies hebben hoge PM2.5-niveaus in verband gebracht met hartziekten, chronische bronchitis en andere aandoeningen van de luchtwegen. Naar schatting heeft PM2,5 alleen al in 2015 bijgedragen aan 4,2 miljoen sterfgevallen wereldwijd.2

Onderzoek: Minieme toename van PM2.5 kan sterfte aan COVID-19 verhogen

De studie van Harvard toont aan dat een toename van één microgram per kubieke meter lucht het aantal COVID-19 sterfgevallen al met 15 procent zou kunnen verhogen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: