Betrouwbare bronnen | KenFM.de

betrouwbare-bronnen-|-kenfm.de

15-05-20 02:54:00,

Een commentaar van Bernhard Loyen.

Betrouwbare bronnen? Het fenomeen van het heden. Onveiligheid. Wie kan ik vertrouwen? Welke inhoud kan ik vertrouwen? Met wie, waar moet ik me oriënteren? Heb ik mijn eigen mening?

Op 11.05.2020 kon u luisteren naar de volgende zinnen van de regeringswoordvoerder Steffen Seibert, citaat:

Er is een vrij en onafhankelijk medialandschap in Duitsland dat informatie verschaft over alle aspecten van de pandemie en alle aspecten van de politieke reacties daarop…Iedereen kan in betrouwbare bronnen informatie krijgen over de status en de controverses, inclusief de wetenschap, en over de voor- en nadelen van politieke beslissingen, en dat is goed (1).

Het kleine probleem met deze lijnen is, wie heeft het monopolie op de interpretatie om te bepalen welke media, openbaar of alternatief, een betrouwbare bron zijn?

De portal KenFM en in het bijzonder Ken Jebsen beleeft momenteel de breedste en meest agressieve tegencampagne in de geschiedenis van de portal. Vanuit alle gebieden van het uitgeroepen vrije en onafhankelijke medialandschap is er een frontale aanval. Regelmatige luisteraars en lezers zijn op de hoogte van de duidelijke positionering van dit portaal, met betrekking tot de zogenaamde Corona-crisis, de genomen maatregelen en de daaruit voortvloeiende gevolgen voor miljoenen burgers in dit land.

Even agressief in hun toespraak, ervaren critici van de politieke decreten en richtlijnen momenteel hun perceptie en presentatie in de media. Er zijn nog niet veel mensen die hun stem voorzichtig of zelfs luider durven te verheffen, om zichzelf zichtbaar te maken. Ze hebben allemaal gestemd en kiezen er steeds vaker voor om de straat op te gaan om te laten zien – genoeg is genoeg, stop. We moeten uit dit gedoe zien te komen.

Voorbeelden uit de afgelopen week laten zien hoe het door Seibert zo geprezen medialandschap reageert op deze bourgeoisveronderstelling:

  • Het bewijs van zwermidiotie (Tagesspiegel Checkpoint) (2).
  • Alliance of the imbecility (Der SPIEGEL) (3)
  • Fundamentele Wet op de Primitiviteit (FAZ) (4)
  • Alliantie van onredelijkheid (Tagesschau) (5)
  • De rijken verwaarloosd (De columnisten) (6)
  • Waarom corona ontkenners een gevaar kunnen worden (Der Tagesspiegel) (7)

De auteur van het artikel uit het portaal Die Kolumnisten schakelt in zijn tekst meteen in de tweede versnelling.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: