100 demo’s in Den Haag op 30 mei – De Lange Mars plus

100-demo’s-in-den-haag-op-30-mei-–-de-lange-mars-plus

21-05-20 05:00:00,

Voor zaterdag 30 mei staan tientallen demonstraties gepland in Den Haag. Lees het bizarre verhaal achter het wonderlijkste protest tegen de lockdown dat ons land ooit gekend heeft. Met dank aan een onverzettelijk man die zich niet laat intimideren of overbluffen door politiek Nederland. Lees ook zijn kant van het verhaal over de arrestaties in Den Haag op bevrijdingsdag 5 mei.

5 mei

Eerst gaan we even terug naar de demonstratie in Den Haag op bevrijdingsdag. Een vreedzame demonstratie wordt dan gewelddadig uitsluitend door toedoen van de politie, die vanaf het begin dreigend en alom aanwezig is. De demonstranten gebruiken geen geweld, de politie dreigt en slaat een meisje tegen de grond en stikt bijna een man van middelbare leeftijd die met vier politiemensen undercover tegen de grond wordt gewerkt. Uiteindelijk worden meer dan 80 mensen die geen kant meer op kunnen gearresteerd en in twee bussen afgevoerd.

Hier kan je het verslag van 5 mei lezen.

Onder hen bevindt zich Tinus Koops, de initiatiefnemer van de demo van 30 mei in Den Haag.

Hij doet nog even een boekje open over deze dag. Hij vertelt wat er niet klopte.

Koops over 5 mei

“Het boeteverhaal dat naar buiten is gekomen klopt volgens Tinus niet. We zouden zijn gearresteerd op grond van artikel 5, dat wil zeggen aangehouden vanwege overtreding van de coronaregels. De arrestanten van 5 mei hebben echter een strafbeschikking gekregen op basis van artikel 11 (eerste lid). Dit houdt in dat wij de opdracht hebben gekregen ons te verwijderen van de Koekamp. Dat hebben we ook gedaan. Toch hebben ze ons het station opgeslagen en vastgezet. Dat klopt dus niet.

Daarnaast zijn mensen die naast elkaar stonden anders behandeld. De een heeft een boete gekregen en de ander een seponering. De locatie waarop ik ben aangehouden is ‘de weg’. Dat is wel een heel breed begrip. We worden geholpen door een advocatenkantoor, die voor elke arrestant keurig voor 125 euro in verzet gaat. Volgens advocaat Dekker hebben we een grote kans van slagen, omdat de politie veel fouten heeft gemaakt.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: