Gitzwarte muurverf met koolstofdeeltjes, reduceert de straling met 99,9%.

gitzwarte-muurverf-met-koolstofdeeltjes,-reduceert-de-straling-met-99,9%.

22-05-20 08:12:00,

                                        Een muurverf met koolstofdeeltjes dempt hoogfrequente straling met wel 99,9%

Wat is koolstof
Koolstof is een element met als symbool de letter C en heeft het atoomnummer 6. Er zijn verscheidene allotropen (structuren)van koolstof waarvan de bekendste zijn grafiet, diamant en amorfe koolstof. De fysische eigenschappen van koolstof sterk variëren met de allotropische vorm. Bijvoorbeeld diamant is zeer transparant, terwijl grafiet ondoorzichtig en zwart is. Diamant is het hardste natuurlijk voorkomende materiaal, terwijl grafiet zacht genoeg is om een streep op papier te zetten. Koolstofverf heeft een stralings-absorberende werking en is onder verschillende merken te koop. In samenwerking met elektrische aarding worden ook laagfrequente elektrische velden afgeschermd (geen magnetische!)

Bestanddelen van koolstofverf
Kaliwaterglas (een oplosbaar natriumzout van kiezelzuur), water, zuiver acrylaatdispersie*, grafiet, koolstofzwart, eco-tenside (tensiden verlagen de oppervlaktespanning van water, waardoor vet en ander waterafstotend vuil beter loslaten en kunnen worden verwijderd), eco-antischuimmidel, verdikkingsmiddel, conserveringsmiddelen. Sinds januari 2020 is koolstofverf ook te koop zonder conserveermiddelen.

* Een bindmiddel van acrylaathars dat in water zeer fijn verdeeld wordt.

Koolstofverf
Koolstofverf is zwart, gitzwart. Zwarte muren zijn in 2020 niet meer weg te denken in het interieur maar koolstofverf is overschilderbaar en kan de kleur krijgen die past o.a.bij het interieur. De koolstofverf zelf hecht zich op bijna alle ondergronden zoals o.a. oude verflagen, gipsplaten, behang, stucwerk, beton, schuimplastic, hout, glas of kunststof ondergronden. De muur waar hoogfrequente straling van de modem, DECT-telefoon van de buren of de elektromagnetische velden van een zendmast het hardst binnen komen, worden dan ook geverfd met zwarte verf. (Niet alle muren en het plafond omdat anders de straling die eventueel aanwezig is in een kamer in de kamer blijft heen en weer ketsen.) De dunne zwarte verf moet onverdund worden aangebracht met een kwast of roller met een dunne vacht. Het aantal keren verven hangt af van de hoeveelheid microwatt per vierkante meter (µW/m2). Bijv. vóór het verven geeft de meter 49.2 µW/m2 aan en na de eerste keer verven, 03.5 µW/m2. Een tweede laag zwarte verf zal dit nog lager maken en na twee lagen koolstofverf kan elke laag, na 24 uur drogen, afgewerkt worden met bijvoorbeeld witte latexverf, behang of zo laten (stucwerk is niet mogelijk). Dus afhankelijk van wat de hoogfrequente meter aangeeft,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: