Pieter Lakeman: “PARLEMENT, KOM IN ACTIE!”..

pieter-lakeman:-“parlement,-kom-in-actie!”.

15-06-20 09:23:00,


x
Pieter Lakeman:
“PARLEMENT, KOM IN ACTIE!”..

2020 © CaféWeltschmerz | deze versie WantToKnow.nl/be
x

Pieter Lakeman (1942) studeerde vanaf 1960 tot en met 1973, eerst zes jaar natuurkunde en daarna zes jaar econometrie aan de Universiteit van Amsterdam. Na twee jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, richtte hij in 1976 ‘SOBI’ op, de Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie (HIER), waarvan hij nog altijd voorzitter is. Het doel van SOBI is: ‘Het bevorderen van een juiste verslaggeving door het Nederlandse bedrijfsleven’. Met deze stichting doet Pieter Lakeman -vaak in opdracht van aandeelhouders en/of onderneminigsraden- onderzoek naar de financiële situatie van grote, vaak beursgenoteerde ondernemingen. Daarnaast schreef Lakeman verscheidene boeken over zijn vakgebied.

Aanvankelijk hield hij zich veel bezig met het procederen tegen beursgenoteerde ondernemingen die hun jaarrekeningen onjuist hadden opgesteld, op eigen initiatief maar ook op verzoek van betalende cliënten. Daarnaast diende hij een groot aantal klachten in tegen accountants die misleidende financiële informatie hadden goedgekeurd, of zich anderszins hadden misdragen. Tuchtklachten werden ook op eigen initiatief en op verzoek van betalende cliënten ingediend.
x
Lakeman geeft advies aan bedrijven en particulieren die geconfronteerd worden met financiële manipulaties of twijfelen aan de cijfers, het gevoerde beleid of aan hun accountant. Ook wordt advies gegeven aan ondernemingsraden, die hun directie adviseren over belangrijke beslissingen binnen de onderneming.
x
Zijn grootste succes tot nu toe behaalde Lakeman voor klanten van DSB Bank aan wie Dirk Scheringa € 26 miljoen schadevergoeding had toegezegd. Door een bankrun te organiseren slaagde Lakeman er in de bank failliet te maken en curatoren in het zadel te helpen waarna de klanten van DSB Bank meer dan € 350 miljoen schadevergoeding kregen toegezegd.

x
Pieter Lakeman komt in actie, omdat het Corona-verhaal NIET DEUGT..!
De vraag waardoor de wereld in maart 2020 stapelgek is geworden, ligt nog steeds op tafel. Inmiddels zijn wereldwijd 400.000 overleden personen als ‘Coronadode’ geadministreerd. Dat is één op de 20.000 mensen. Tijdens de Spaanse griep 100 jaar geleden was dat bijna 700 x zo veel. In Nederland zijn zelfs minder mensen aan corona overleden, dan aan de griepepidemie van twee jaar geleden. Corona is geen ernstige ziekte. Dat moeten zelfs de door amateurs beheerste Nederlandse regering en het RIVM wel begrijpen.  » Lees verder

%d bloggers liken dit: