De “Second Wave” zal zeker komen… in het bedrijfsleven en op straat. | KenFM.de

de-“second-wave”-zal-zeker-komen…-in-het-bedrijfsleven-en-op-straat-|-kenfm.de

16-06-20 08:09:00,

Een commentaar van Ernst Wolff.

Sinds ongeveer een week proberen de mainstream media en tal van toppolitici het publiek voor te bereiden op een zogenaamde „tweede golf“. Er zijn al dreigementen dat het een omkering van vele versoepelingen en hernieuwde beperkingen zou kunnen vergen.

Hoewel het allang duidelijk is geworden dat het nieuwe coronavirus bij lange na niet zo gevaarlijk is voor gezonde mensen als voorspeld en hoewel het op basis van de ervaring met de pandemie niet moeilijk zou zijn om mensen die gevaar lopen, zelfs zonder negatieve gevolgen voor het grote publiek, effectief te beschermen, worden angst en paniek opnieuw aangewakkerd door al deze bevindingen.

Wie zich afvraagt waarom dit overduidelijk absurde gedrag zich voordoet, moet maar eens naar de eerste golf kijken. Deze golf heeft nooit de catastrofale proporties bereikt die door politici, wetenschappers en journalisten zijn voorspeld. Toch werden angst en paniek systematisch aangewakkerd en werd er een lockdown bevolen, waardoor de hele economie tot stilstand kwam.

Als gevolg daarvan verloren miljoenen mensen hun baan en veel van hun levensonderhoud. Bovendien heeft de beperking van de gezondheidszorg en het uitstel van honderdduizenden operaties, evenals de reactie van voornamelijk ouderen en eenzame mensen op de paniekzaaierij, aanzienlijke vermijdbare schade aan de gezondheid veroorzaakt.

Tegelijkertijd kon een kleine minderheid echter enorm profiteren, eerst van weddenschappen op dalende prijzen, later van snel stijgende markten en vervolgens van speculaties over de ondergang van een groot aantal middelgrote bedrijven die binnen afzienbare tijd tegen belachelijke prijzen te koop zullen worden aangeboden.

Hoewel politici deze orgie van verrijking op zijn minst gedeeltelijk hadden kunnen voorkomen, bijvoorbeeld door het verbieden van short sales of het opkopen van aandelen, hebben ze niets van dien aard gedaan.

In plaats daarvan heeft het de lockdown gebruikt om enorme bedragen aan belastinggeld beschikbaar te stellen aan juist die mensen die de afgelopen jaren miljarden aan winst hebben gemaakt.

Een voorbeeld: de autofabrikanten Daimler, BMW en VW, die in de afgelopen tien jaar in totaal 237 miljard euro winst hebben gemaakt, krijgen een contante injectie van 50 miljard euro uit belastinggeld, plus een contante gift van 6.000 euro voor elke verkochte elektrische auto in de toekomst.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: