Europa waakt over u? – nieuwe rapporten over ‘nepnieuws’ en 19% groei van vaccin-markt | Stichting Vaccin Vrij

europa-waakt-over-u?-–-nieuwe-rapporten-over-‘nepnieuws’-en-19%-groei-van-vaccin-markt-|-stichting-vaccin-vrij

16-06-20 08:46:00,

Op dezelfde dag, 10 juni 2020, verschenen er twee rapporten. Het ene rapport voorspelt een groei van de ‘therapeutische vaccins-markt’ van meer dan 19% in de periode 2019-2023. Het andere rapport gaat over het versterken van de strijd tegen ‘desinformatie’. Heeft het iets met elkaar te maken?

Europese Commissie vecht tegen burgers op sociale media

In een rapport van 10 juni 2020 prijst de Europese Commissie de actieve inzet bij de ‘strijd tegen nep-nieuws’ door FB- Google-YouTube-Twitter-Instagram-LinkedIn-Microsoft. Het rapport heeft de titel: ‘Tackling coronavirus disinformation’ – getting the facts right’1

“De coronavirus-pandemie is gepaard gegaan met een enorme golf van valse en misleidende informatie, en pogingen om invloed uit te oefenen op de binnenlandse debatten in de EU.
 
Dit heeft aanleiding gegeven tot basale angsten bij de bevolking en veranderende nieuwsfeiten. Misleidende informatie over de gezondheidszorg, gevaarlijke hoaxes met valse samenzweringstheorieën brengt de volksgezondheid in gevaar.
 
De Europese Unie en haar lidstaten zijn vastbesloten om de inspanningen van de factoren die proberen de crisis uit te buiten en het leven van burgers in gevaar brengen, of die propaganda of haat verspreiden tegen te gaan.
 
Voortbouwen op het actieplan tegen desinformatie van 2018, vraagt dit om meer gecoördineerde actie, in overeenstemming met onze democratische waarden.
 
In een gezamenlijke mededeling stellen de Europese Commissie en de High Representative concrete acties voor ten behoeve van een sterkere en veerkrachtige EU.
 
Zij zullen bijdragen aan de toekomstige werkzaamheden van de EU, met name op het gebied van desinformatie, en het Europees actieplan voor de democratie, evenals de wet op de digitale diensten.
 
De crisis is een testcase geworden die laat zien hoe de EU en haar democratische samenlevingen met de uitdaging van desinformatie omgaan.”

De EC beschermt kennelijk de markt. Wie bepaalt wat waar is? Inmiddels begint zelfs de ‘gewone burger’ zich achter de oren te krabben over het absurde en destructieve beleid. Waarom wordt de discussie daarover tegengewerkt? Wat houdt de wet op digitale diensten in? Komt het beleid van de – niet democratisch gekozen- EC/EU niet neer op pure censuur?

Het resultaat van haar samenwerking met sociale media platforms:

• Meer dan 3,4 miljoen “verdachte accounts” zijn onder druk gezet (wij kunnen hierover meepraten)

• Meer dan 2 miljard mensen zijn verwezen naar reguliere gezondheidsautoriteiten – met andere woorden: de mensen mogen alleen maar kennisnemen van door de staat goedgekeurde informatie.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: