Kranten die “met één mond praten” verliezen het vertrouwen van de bevolking | Stichting Vaccin Vrij

kranten-die-“met-een-mond-praten”-verliezen-het-vertrouwen-van-de-bevolking-|-stichting-vaccin-vrij

16-06-20 09:22:00,

“Als de angst zo groot is moeten we echt wel proberen met een mond te praten.” Het is bijna niet te geloven, maar het is de hoofdredacteur van de Volkskrant, Pieter Klok die dit zegt. Met één mond praten is karakteristiek voor een dictatoriale staatsvorm.

Eén mening hebben, één kant van het verhaal vertellen (die van het RIVM/WHO), vooral géén vragen stellen en niets controleren. Dat is kennelijk het niveau waar de Nederlandse pers naar is afgezakt.

Het is niet verwonderlijk dat burgerjournalistiek een snelgroeiend fenomeen is. We moeten wel. De media kennen het woord onderzoeksjournalistiek niet meer. En ze zijn trouwens met die ‘ene mond’ medeverantwoordelijk voor het genereren van angst en chaos in de maatschappij.

De Nederlandse bevolking heeft geen behoefte aan een staatskrant. En journalisten hoeven ook nergens wat van te vinden. Het is hun werk om onpartijdig onderzoek te doen, de feiten boven water te krijgen, en de burger hierover te informeren. En indien ze – zoals nu door één van hen wordt bevestigd, maar wat voor de reguliere media in zijn algemeenheid geldt – bevooroordeeld zijn in hun berichtgeving, is het dan niet logisch dat de bevolking haar vertrouwen in de media verliest?

 
Over de auteurs:
Ellen Vader is deel van het kernteam van de stichting Vaccinvrij.
Door Frankema is initiatiefneemster van de stichting Vaccinvrij.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: