Wordt de VS bedreigd met een burgeroorlog en desintegratie? | KenFM.de

wordt-de-vs-bedreigd-met-een-burgeroorlog-en-desintegratie?-|-kenfm.de

16-06-20 08:11:00,

Een commentaar van Rainer Rupp.

De zogenaamde „perfecte storm“ woedt in de VS, waar verschillende crises samenkomen, elkaar overlappen en samenkomen om de grootst mogelijke destructieve kracht te creëren. Met een vertraging van 10 jaar zou de prognose van een Russische VS-deskundige op het gebied van burgeroorlog en desintegratie van de VS dus kunnen uitkomen.

Met het oog op de bancaire, financiële en daaropvolgende economische crisis die in 2008 begon met de ineenstorting van de financiële groep Lehman Brothers, had de Russische VS-deskundige Igor Panarin in een interview met het centrale orgaan van de Amerikaanse high finance „Wall Street Journal“ in datzelfde jaar de ondergang van de VS als federale staat en de versnippering ervan in zes deelstaten voorspeld.

Interessant genoeg was dit precies wat het oligarchische regime in Washington sinds de val van de Sovjet-Unie met Rusland wilde doen, namelijk het land in verschillende delen opsplitsen om het beter te kunnen controleren en exploiteren. Maar de verschillende pogingen in dit verband, waaronder pogingen om met kleurrevolutie-achtige burgerlijke onrust te komen tot een regimewisseling in Moskou, zijn zonder succes verlopen. Want de overgrote meerderheid van de Russische natie, ongeacht haar etnische afkomst, staat sinds de verkiezing van Vladimir Poetin stevig achter het beleid van haar president en zijn leidinggevend team.

In tegenstelling tot de Verenigde Staten heeft de Russische regering onder president Poetin in de afgelopen twee decennia bijna alle aspecten van het leven van de Russische burgers aanzienlijk verbeterd, ondanks de vele clubs die het Westen onder leiding van de VS naar de Russische economie en politiek heeft gegooid.

In de VS is de trend precies omgekeerd. Het begon geleidelijk aan met de afkondiging van de „Nieuwe Wereldorde“ onder leiding van de nu enige supermacht van de VS door de Amerikaanse president George H.W. Bush (Senior) in 1990/91. Een essentieel onderdeel van deze Nieuwe Orde was de neoliberale globalisering. Dit luidde de opkomst van de kapitalistische evolutie tot een hoogtepunt in en een periode van bijna onbeperkte wereldoverheersing door de Amerikaanse oligarchie.

Maar tegelijkertijd was deze ontwikkeling ook bedoeld om de achteruitgang van de VS te bezegelen. En dat is niet alleen sinds gisteren duidelijk,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: