De deal van Hugo de Jonge – coronavaccin contract(en) in Europa | Stichting Vaccin Vrij

de-deal-van-hugo-de-jonge-–-coronavaccin-contract(en)-in-europa-|-stichting-vaccin-vrij

17-06-20 06:16:00,

De coronacrisis lijkt voorbij te zijn, behalve voor politici. Op 14 juni zijn er 6 ziektegevallen gemeld en 2 overlijdens.[1] Maar de maatregelen houden de eenzijdig geïnformeerde massa vast in een collectieve angst voor de ‘tweede golf’ totdat…‘het vaccin er is’.

Er wordt in een noodtempo gewerkt aan de ontwikkeling ervan, en niet te vergeten het veiligstellen van de handelsbelangen. Op 13-06-20 zette Hugo de Jonge zijn handtekening onder een miljoenencontract met farmaceutisch bedrijf AstraZeneca.[2] Het bedrijf zegt zelf: “AstraZeneca realiseert zich dat het vaccin mogelijk niet werkt”. Er is geen tijd om het vaccin te testen op veiligheid, maar de contracten zijn al getekend. Haastige spoed is zelden goed?

Tien dagen en de koop is gesloten

Op 3 juni 2020 maakt het RIVM bekend dat “Duitsland, Frankrijk, Italië en Nederland een samenwerking zijn aangegaan in het verwerven van vaccins voor Europese en andere landen”.

“De landen hebben afgesproken een ‘Inclusieve Vaccin Alliantie’ te vormen. Op dit moment is het versnellen van het ontwikkelingsproces en het garanderen van de toegang tot een effectief vaccin wereldwijd één van de meest prangende kwesties, zo stelt de alliantie.” – RIVM3

 Na 10 dagen (!) wordt een contract getekend met AstraZeneca:

Op 13 juni 2020 bericht het RIVM: “Mogelijk coronavaccin voor Europa gecontracteerd”.2

“De vaccinalliantie, bestaande uit Nederland, Italië, Frankrijk en Duitsland, heeft vandaag afspraken gemaakt met farmaceut AstraZeneca over de levering van een coronavaccin. Als de ontwikkeling van het betreffende vaccin goed verloopt, komen vanaf eind 2020 stapsgewijs in totaal 300 tot 400 miljoen vaccins voor Europa beschikbaar. De vaccins worden tegen de kostprijs ingekocht. Hoeveel precies voor het potentiële vaccin is betaald, wordt vanwege de onderhandelingspositie niet bekendgemaakt. Of het vaccin daadwerkelijk in productie kan worden genomen, is helaas met veel onzekerheden omkleed. De kans op mislukking is in elk van de ontwikkelfasen tot het einde aanwezig.” – RIVM2

Zou u dat ook doen: een ‘potentiële auto’ kopen? En zou u dit doen zonder de reputatie van de autoverkoper te checken? Blindvaren op de luchtkastelen van de farmaceutische industrie is kennelijk onderdeel van het nieuwe normaal in het zakenleven.

Volgens Hugo de Jonge is het:

“Heel belangrijk dat we vandaag deze stap kunnen zetten.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: