– Ad Broere’s Blog

–-ad-broere’s-blog

18-06-20 06:47:00,

Column van Anthony Migchels:

De altijd amusante Donald Trump. Natuurlijk is hij hun man, en de manier waarop ze hem naar binnen hebben gereden op een golf van populistisch opstand, is gewoon typisch hen. Ze hebben het al duizend keer en vaker gedaan, en ze zullen het weer doen.

De Nationale Schuld van de VS stond op $19 Biljoen (19 duizend miljard) toen hij aan de macht kwam. Het is nu $26 biljoen.

En nee, het is niet vooral ‘covid’, hoewel dat zeker helpt. Hij had al tekorten van een biljoen en meer, voor ‘corona’ uitbrak. En vergeet niet: de Federal Reserve was al bezig de Banken te bailouten op de repo market met………………een biljoen. Per dag.

Ik heb zitten kijken op de website van de Federal Reserve, omdat de Media al sinds rond 20 Maart helemaal niets meer rapporteren daaromtrent. Het ziet er naar uit dat de interventies op de repo market voor nu gestaakt zijn. Dit hangt zonder twijfel samen met de biljoenen die de Fed heeft uitgegeven aan ‘asset purchasing’, dat de Banken en andere ‘financiële instellingen’ (in vroeger, meer onschuldige tijden bekend als piratennesten) in staat heeft gesteld een hoop derivaten rotzooi bij de Fed te dumpen.

Maar dit deed de balans van de Fed exploderen van een al problematische $4 Biljoen naar $7 Biljoen.

Het is een kwestie van tijd voordat de effecten van deze mega injectie zullen zijn uitgewerkt. Het wordt allemaal opgezogen door zwarte gaten, die alleen maar groeien naarmate ze meer geld opstofzuigeren.

Hoe lang dat effect nog zal beklijven is een mysterie, hoewel de Fed en de Treasury (het Amerikaanse ministerie van financiën) zonder twijfel een redelijk idee zullen hebben. Maar gezien het feit dat ze in Maart de Noodtoestand hebben ingevoerd, zal het waarschijnlijk niet erg lang zijn. Afgelopen week nog, moest Steve Mnunich een biljoen extra beloven, om een volgende krach op de beurzen te voorkomen.

Tegenwoordig is iedereen expert op het gebied van exponentiële groei. Kijk maar eens op onderstaande grafiek. Zo zou ‘covid’ de wereld hebben moeten veroveren. Maar het is in werkelijkheid de schuld die dat doet.

Samengestelde rente, joh. Grootste kracht in het Universum.

Hier gaat het om.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: