Regeringsdossiers van Trudeau onthullen details over dodelijke verzending van ziekteverwekkers die in 2019 naar China zijn verzonden

regeringsdossiers-van-trudeau-onthullen-details-over-dodelijke-verzending-van-ziekteverwekkers-die-in-2019-naar-china-zijn-verzonden

18-06-20 09:55:00,

Onlangs vrijgegeven documenten hebben details onthuld over een zending dodelijke ziekteverwekkers in 2019 van het National Microbiology Lab van Canada naar China – waarmee voor het eerst publiekelijk wordt bevestigd wie ze heeft verzonden, wat er is verzonden en waar het terecht is gekomen.

Dr. Xiangguo Qiu, haar man Keding Cheng en haar studenten uit China werden verwijderd uit het enige laboratorium van niveau 4 in Canada vanwege wat is beschreven als een mogelijke “beleidsinbreuk”, aldus CBC.

De Public Health Agency of Canada had de RCMP enkele maanden eerder verzocht om in te grijpen.

De verzending van de virussen zou niet gerelateerd zijn aan het uitbreken van COVID-19 of onderzoek naar de pandemie. PHAC zei ook dat de verzending en de uitzetting van Qiu uit het laboratorium op geen enkele manier gerelateerd waren.

“Het administratieve onderzoek heeft geen betrekking op de verzending van virusmonsters naar China”, zei Eric Morrissette, hoofd van de mediarelaties voor Health Canada en de Public Health Agency of Canada, in een e-mail.

“In reactie op een verzoek van het Wuhan Institute of Virology voor virale monsters van ebola- en henipah-virussen, stuurde de Public Health Agency of Canada (PHAC) monsters voor wetenschappelijk onderzoek in 2019.”

Maar experts hebben hun bezorgdheid geuit.

‘Het is verdacht. Het is alarmerend. Het is mogelijk levensbedreigend’, zei Amir Attaran, professor in de rechten en epidemioloog aan de Universiteit van Ottawa.

‘We hebben een onderzoeker die door de RCMP is verwijderd uit het hoogste veiligheidslaboratorium dat Canada heeft om redenen die de regering niet wil onthullen. De inlichtingen blijven geheim.’

“Maar wat we weten is dat ze, voordat ze werd verwijderd, een van de dodelijkste virussen op aarde stuurde, en meerdere varianten daarvan om de genetische diversiteit te maximaliseren en te maximaliseren wat onderzoekers in China ermee zouden kunnen doen, naar een laboratorium in China dat dat wel aan gevaarlijke winst van functie-experimenten doet. En het heeft banden met het Chinese leger. ”

‘Het laboratorium in Wuhan doet ze en we hebben ze nu voorzien van ebola- en nipah-virussen. Er is geen genie voor nodig om te begrijpen dat dit een onverstandige beslissing is’, zei hij.

‘Ik ben buitengewoon ongelukkig om te zien dat de Canadese regering dat genetische materiaal heeft gedeeld.’

De RCMP en PHAC bleven op koers door elk verband tussen de verzending en de pandemie te ontkennen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: