Gevolgen Coronawet โ€“ Wakker Mens

gevolgen-coronawet-โ€“-wakker-mens

19-06-20 08:02:00,

Een bericht van Cyntha Koeter

๐—ช๐—˜๐—ง๐—ฆ๐—ฉ๐—ข๐—ข๐—ฅ๐—ฆ๐—ง๐—˜๐—Ÿ ๐Ÿญ ๐—๐—จ๐—Ÿ๐—œ: ๐—ง๐—ข๐—ง โ‚ฌ ๐Ÿฐ.๐Ÿฏ๐Ÿฑ๐Ÿฌ ๐—•๐—ข๐—˜๐—ง๐—˜ ๐—ข๐—™ ๐—š๐—˜๐—ฉ๐—”๐—ก๐—š๐—˜๐—ก๐—œ๐—ฆ๐—ฆ๐—ง๐—ฅ๐—”๐—™ ๐—•๐—œ๐— ๐—ข๐—ฉ๐—˜๐—ฅ๐—ง๐—ฅ๐—˜๐——๐—˜๐—ก ๐—–๐—ข๐—ฅ๐—ข๐—ก๐—”-๐—ฅ๐—˜๐—š๐—˜๐—Ÿ๐—ฆ

(Ja, u leest het goed)

๐—œ๐—กย ๐—›๐—˜๐—งย ๐—ž๐—ข๐—ฅ๐—ง

Er ligt een wetsvoorstel klaar waarin per 1 juli de corona-maatregelen worden vastgelegd. Straffen voor de belangrijkste overtredingen variรซren van โ‚ฌ 435 of 1 maand gevangenisstraf tot โ‚ฌ 4.350 of 2 maanden gevangenisstraf. Ook is inbreuk op uw huisrecht mogelijk. Wilt u hier iets tegen doen, zie dan onderaan dit bericht.

ย 

๐— ๐—˜๐—˜๐—ฅ

Terwijl onze aandacht uitging naar andere zaken, zoals de anti-racisme demonstraties, Zwarte Piet en de weer toegestane vakantieplannen, heeft het kabinet een wetsvoorstel voorbereid om de corona-maatregelen wettelijk vast te leggen (Tijdelijke wet maatregelen covid-19). Deze maatregelen en de handhaving daarvan zijn tot nu toe gebaseerd op noodverordeningen.

ย 

๐—ช๐—”๐—งย ๐—•๐—˜๐—ง๐—˜๐—ž๐—˜๐—ก๐—งย ๐——๐—˜ย ๐—ช๐—˜๐—งย ๐—ฉ๐—ข๐—ข๐—ฅย ๐—ข๐—ก๐—ฆ?

Het nieuwe wetsvoorstel voorziet in mรฉรฉr en verregaande mogelijkheden om in te grijpen in uw en mijn vrijheid en beperkt onze grondrechten.

๐——๐—ฒ ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ต๐—ฎ๐—น๐˜ƒ๐—ฒ ๐—บ๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฎ๐—ณ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ป๐—ฑ ๐˜„๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ๐˜ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฝ๐—น๐—ถ๐—ฐ๐—ต๐˜ ๐—ผ๐—ฝ ๐˜€๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐—ณ๐—ณ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ต๐—ผ๐—ด๐—ฒ ๐—ฏ๐—ผ๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐˜€ ๐—ผ๐—ณ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ด๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ป๐—ถ๐˜€๐˜€๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐—ณ.
Een hand of knuffel van een familielid dat niet bij u in huis woont wordt volgens de wet strafbaar. Een wandeling met een goede vriend of vriendin moet verplicht op anderhalve meter afstand. Uw favoriete groepssport is tot nader orde afgeschaft en hand in hand lopen met uw niet-inwonende partner levert op zโ€™n minst een flinke boete op. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

๐— ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ฏ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ณ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜ ๐—ฏ๐—ถ๐—ท: ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜„๐—ฒ๐˜ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐˜‡๐—ถ๐—ฒ๐˜ ๐—ผ๐—ผ๐—ธ ๐—ถ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—บ๐—ผ๐—ด๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ต๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ ๐˜๐—ผ๐˜ ๐—ถ๐—ป๐—ฏ๐—ฟ๐—ฒ๐˜‚๐—ธ ๐—ผ๐—ฝ ๐˜‚๐˜„ ๐—ต๐˜‚๐—ถ๐˜€๐—ฟ๐—ฒ๐—ฐ๐—ต๐˜.
blankDe toelichting van de wet is daar niet duidelijk in. Enerzijds geeft ze aan dat terughoudendheid geboden is, anderzijds worden duidelijke voorbeelden genoemd waarin gehandhaafd mag worden, zoals โ€˜coronafeestjesโ€™ en pokertoernooien.

Als de toelichting zo onduidelijk is kunnen we alleen maar kijken naar wat letterlijk in de wet staat en dat is dat inbreuk op uw huisrecht wettelijk gerechtvaardigd is en dat u bestraft kan worden met een boete van โ‚ฌ 4.350 of twee maanden gevangenis- of taakstraf.

Vallen verjaardagsfeestjes met de familie hier straks ook onder? Etentjes met vrienden? Een barbecue met de buren in uw tuin? De overheid is vrij om deze lijst naar hartelust uit te breiden en aan te passen en goedkeuring vooraf van het parlement is daarbij niet nodig.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: