Caesar’s wet – Wurging Syrië | KenFM.de

caesar’s-wet-–-wurging-syrie-|-kenfm.de

22-06-20 04:45:00,

Westerse waarden in actie

Een standpunt van Jochen Mitschka.

Medio juni wordt in de VS naar verwachting nog een sanctiewet tegen de bevolking van Syrië aangenomen. Nadat de door Turkije in het westen gesteunde terroristen en de door de VS beschermde Koerden in het oosten van het land naar verluidt graanvelden in brand hebben gestoken om Syrië door middel van een hongersnood op de knieën te dwingen, is er nu weer een Amerikaanse wet in de economische oorlog tegen het land. Interessant is de rechtvaardiging, die al uit de naam blijkt: De wet van Caesar. Caesar was de codenaam van een vermeende Syrische dissident die foto’s van tienduizenden doden als slachtoffers van „het regime“ doorgaf. Dit zouden foto’s zijn van vermeende moorden op burgers waarvoor het land nu gestraft moet worden. Het is al lange tijd bekend dat de foto’s allesbehalve de overheidsmoorden bewijzen, maar dit wordt opzettelijk genegeerd.

De leugenaars

We hebben het over „Caesar“, de hoofdgetuige, die altijd graag wordt meegebracht, met foto’s van naar verluidt tienduizenden slachtoffers van martelingen door het regime. Dit voorbeeld toont aan hoe het systeem van wederzijdse bevestiging van schijnbaar onafhankelijke controleurs, die allemaal hetzelfde politieke doel nastreven, werkt. En hoe uiteindelijk, wanneer de fraude aan het licht komt, niemand ter verantwoording wordt geroepen door de verdeling van de verantwoordelijkheid. Want tot op de dag van vandaag heeft bijvoorbeeld niemand zich dankzij deze techniek hoeven te verantwoorden voor de oorlog ligt in de oorlog tegen Libië.

Al in 2014 werd de onzorgvuldigheid van het „bewijs“ en de getuige „Caesar“ onthuld. Toch moest Counterpunch zich in 2016 realiseren: „De Caesar-fotofraude die de Syrische onderhandelingen ondermijnde“, en schreef o.a.

„Een team van advocaten en forensische en digitale experts werd door het advocatenkantoor Carter-Ruck ingehuurd om namens Qatar naar het Midden-Oosten te reizen om de betrouwbaarheid van „Caesar“ en zijn geschiedenis te verifiëren. Zij concludeerden dat „Caesar“ te vertrouwen was en dat de foto’s wezen op moorden „op industriële schaal“. CNN, The Guardian uit Londen en LeMonde brachten het verhaal, dat vervolgens de wereld rond ging. De beschuldigingen op basis van Caesar’s foto’s werden openbaar gemaakt toen de onderhandelingen [over Syrië] in Zwitserland begonnen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: