De Grote Reset – Corona als pacemaker van de 4e Industriële Revolutie | KenFM.de

de-grote-reset-–-corona-als-pacemaker-van-de-4e-industriele-revolutie-|-kenfm.de

22-06-20 04:44:00,

Een commentaar van Herrmann Ploppa.

„Een van de essentiële kenmerken van de vierde industriële revolutie is niet dat het de manier waarop we werken verandert. Deze keer zijn wij het die veranderd zijn.“ (Klaus Schwab, meesterbrein van het World Economic Forum )

U hebt zich wellicht afgevraagd waarom de ernstige beperkingen die het Corona-regime aan onze ontwikkelingsmogelijkheden oplegt, nog steeds van toepassing zijn, zelfs nadat de pandemie al lang voorbij is. De onderdrukking van het midden- en kleinbedrijf is nog steeds overweldigend. Twee maanden geleden waarschuwde de gevreesde Creditreform al voor de faillissementsgolf die in de herfst zou volgen. Manieren om zich er politiek tegen te verzetten zijn ijskoud uitgeschakeld. Moeten we hier nog steeds in het toeval geloven? In wanbeheer? Ik denk het niet. Alle mogelijkheden voor de ontwikkeling van de middenklasse van de samenleving, dat wil zeggen: het midden- en kleinbedrijf, de overheid en de coöperatieve economie, worden te zeer belemmerd.

Al in maart had het hoofd van de vermogensbeheerder BlackRock (zakenvolume: 7,4 biljoen dollar) Lawrence „Larry“ Fink aan zijn aandeelhouders geschreven dat de wereld na Corona niet meer hetzelfde zou zijn als voorheen, en dat er „enorme investeringsmogelijkheden“ zouden zijn in de post-Corona wereld. De verschuivingen in het vermogen in de paar maanden van het Corona-regime zijn gigantisch: Jeff Bezos, de eigenaar van Amazon, heeft tijdens de lockdown zijn privévermogen met een miezerige 25 miljard dollar kunnen verhogen. Meneer Tesla Elon Musk werd 8 miljard dollar rijker, en Eric Yuan, de uitvinder van het online conferentie-formaat Zoom, was in staat om zijn prive-activa te verhogen met 2,58 miljard in een maand. In 1990 hadden 66 miljardairs samen 240 miljard dollar… Vandaag de dag hebben 614 miljardairs in de VS een eigen vermogen van 2.947 biljoen dollar. Ze bezitten ongeveer evenveel als de onderste twee derde van de Amerikaanse bevolking.

In Duitsland is de welvaartsongelijkheid minder groot. Maar dat kan nog steeds gebeuren als de corona-gerelateerde beperkingen blijven gelden zoals ze tot nu toe hebben gedaan.

Het is niet overdreven om te zeggen dat we getuige zijn van een gigantische, schokkende omwenteling van de wereld zoals we die kennen, in de richting van een herordening van de dystopische dimensies.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: