Vreedzame vrijheidsdemo op vaderdag in Den Haag klinkend succes – De Lange Mars plus

vreedzame-vrijheidsdemo-op-vaderdag-in-den-haag-klinkend-succes-–-de-lange-mars-plus

22-06-20 11:11:00,

Zondag 21 juni hebben een paar duizend mensen een vreedzaam vrijheidsprotest gehouden in Den Haag. Hier was eerder op vrijdag nog door Remkes de demo van viruswaanzin verboden. Daarop besluiten een aantal mensen zonder overleg met de autoriteiten op te roepen tot een spontane demonstratie. Ondanks dat dit heel ongebruikelijk is, wordt de spontane actie een groot succes.

De vele gegadigden voor de verboden demonstratie zijn op vrijdag amper over hun teleurstelling heen wanneer er alweer een nieuwe demo voor zondag is aangekondigd en verspreid via het internet. De oproep luidt om op vaderdag te gaan picknicken op het Malieveld in Den Haag.

Het uitgangspunt van deze duizenden mensen is Rutte duidelijk maken dat er geen enkel excuus is om de grondrechten van de burgers af te pakken. Dus ook niet het recht om te demonstreren. Deze picknick is daar een schitterend voorbeeld van. Met als bijvangst gezichtsverlies voor autoriteiten die hun macht overschatten.

Meer mensen beseffen dat we in een omgekeerde wereld leven, waar de overheid bepaalt en de bevolking gehoorzaamt, terwijl juist de regering dienstbaar en behulpzaam moet zijn aan het volk.

Arrestatie

De frustratie bij de autoriteiten is blijkbaar groot. Tinus Koops (organisator van de demo op 30 mei) wordt lopend onderweg naar het Malieveld gearresteerd omdat hij een t-shirt draagt waardoor hij “de uiterlijke kenmerken heeft van een demonstrant”. Vandaag is demonstreren namelijk verboden door Remkes.

Dus voordat hij op het Malieveld staat pakt het gezag hem al op en voert hem af.

Tijdpad

13.15 uur: Het Malieveld is bezet door het volk
13:30 uur: Iedereen wordt verzocht het Malieveld te verlaten
13:45 uur: De ME is opgetuigd en wordt ingezet.
13:55 uur: Restaurant Malieveld wordt gesloten door de politie.

Om duidelijk te maken aan de politie dat de duizenden demonstranten vreedzame intenties hebben, gaan veel mensen zitten op of rond het Malieveld.

Thuis volgen honderdduizenden mensen via gestreamde beelden de gebeurtenissen.

Mario Klardie “Iedereen staat gezellig te praten, ook met de politie.  » Lees verder

%d bloggers liken dit: