Het einde van de pandemie – of: Een krant voor de Basiswet | KenFM.de

het-einde-van-de-pandemie-–-of:-een-krant-voor-de-basiswet-|-kenfm.de

25-06-20 05:00:00,

Een commentaar van Anselm Lenz (redacteur van het weekblad Demokratischer Widerstand).

De overheid en de media die dicht bij de overheid staan zijn niet betrouwbaar onder „Corona“. Snelle nieuwe verkiezingen, een vrij debat en een onderzoekscommissie zijn essentieel. De leden van de oppositie komen op 1 augustus in Berlijn bijeen in de „Zomer van de Democratie“ voor het festival van de vrede en de grondrechten. 500.000 leden zijn geregistreerd. Er kan nog meer zijn.

Er zijn ten minste twee meningen over het virus, die sterk verschillen. Het feit dat de federale overheid en de mediabedrijven proberen om op dezelfde pagina te komen, drijft mensen ertoe om in drommen te concurreren. De oude edelman van de Süddeutsche Zeitung, Georg Mascolo, dubbelverdiener in de Tagesschau, eiste onlangs zelfs de oprichting van een censuurautoriteit om de resterende vrije pers uit te schakelen en te bestraffen. Misschien is de grieppandemie toch gebaseerd op een gevaarlijk zombievirus dat geen gevangenen neemt, althans niet intellectueel?

Eigenlijk zou het lachwekkend zijn als het niet zou huilen. Want inmiddels weet vrijwel ieder kind dat niet alleen individuele mediawerkers zijn omgekocht – zoals het weekblad DER SPIEGEL, dat 2,3 miljoen euro van technologie- en farmaceutisch goeroe Bill Gates aannam – en dat de oppositiepers in Duitsland in 2020 wordt lastiggevallen en zelfs vervolgd.

Voor onze ogen ontvouwt zich een breuk in de beschaving en de enige vraag is hoe ver de kaste van heersers bereid is om voor hun eigen nederlaag te gaan. Want misschien niet de gematigd getalenteerde Mascolo, maar veel andere mainstreamjournalisten weten het en laten het horen met een verwijt: „De geschiedenis zal aan de kant van de oppositie onder Corona staan, omdat ze gewoon de betere argumenten hebben.

Bijvoorbeeld, de Basiswet en de meest ervaren wetenschappers van de Aardronde. Maar om te overleven in het licht van de geschiedenis en zijn eigen claims, lijkt het Corona-regime niet eens in te grijpen. Het lijkt openlijk met geweld en eerste vormen van terreur. Het argument, het vrije debat, de vorming van de oppositie, de vertegenwoordiging, de persvrijheid, de vrijheid van vergadering en het academisme zijn slechts een doorn in het oog van de noodregering.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: