Maas bedreigt Moskou. De Russische regering is al aan het beven | KenFM.de

maas-bedreigt-moskou-de-russische-regering-is-al-aan-het-beven-|-kenfm.de

25-06-20 05:00:00,

Door Uli Gellermann.

De Duitse media drongen al door over de „Tiergarten-moord“ in december 2019, en zelfs toen al werd beweerd dat „de Russen“ Vadim Krasikov, een Georgiër van Tsjetsjeense afkomst, in de Berlijnse Tiergarten hadden vermoord. Zoals gewoonlijk, wanneer men zegt dat „de Russen“ iemand in het Westen hebben vermoord, wemelde het nieuws erover van vermeende, mogelijke of zelfs verdachte gevallen. Maar de Duitse regering had snel een paar Russische diplomaten uitgezet omdat „de Russen“ niet zouden hebben meegewerkt aan het moordonderzoek. Het feit dat de Duitse regering pas maanden na de moord en zelfs na de uitwijzing van de Russische diplomaten haar officiële verzoek om rechtshulp aan Russische zijde heeft ingediend, heeft pas later een troebel licht op de zaak geworpen: het ging duidelijk niet om een onderzoek, maar om het toeschrijven van de schuld. Nu, maanden later, is de federale aanklager verwikkeld in het slechte spel: De Tiergarten-moord zou een „overheidscontract“ zijn van de Russische regering. Bewijs hiervan mag niet aan het publiek worden voorgelegd.

Primitieve dialoog uit een slechte James Bond film

In plaats van het bewijs stelt de federale openbare aanklager een steile stelling voor: „De achtergrond van het bevel tot doden was het latere verzet van het slachtoffer tegen de Russische centrale staat, tegen de regeringen van de autonome republieken Tsjetsjenië en Ingoesjetië en tegen de pro-Russische regering van Georgië“. Zo is „de Rus“, vertelt de federale aanklager ons namens de regering: Hij houdt ervan om tegenstanders van de Russische staat te laten vermoorden. Wat klinkt als een primitieve dialoog uit een slechte James Bond-film wordt verklaard als een officiële verklaring en wordt doorgegeven aan de onbeschermde bevolking zonder controle van de Duitse media, waaronder de SPIEGEL („contractmoord op de Russische regering“) en de Tagesschau („verdenking van staatsterrorisme“). De term staatsterrorisme wordt eigenlijk door de VS geleased: Al jaren en dagen lang vermoorden ze mensen die ze terroristen noemen met drones zonder proces. Voor deze lynchwet gebruiken ze ook graag hun vliegbasis in Rammstein, Duitsland, als relaisstation. Klachten van de federale overheid? Nul. Federale aanklacht? Negatief.

Het is altijd erger: Heiko Maas

Maar het is altijd erger: Heiko Maas,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: