Vadertje Drees uit de geschiedenisboeken geschrapt

vadertje-drees-uit-de-geschiedenisboeken-geschrapt

26-06-20 04:11:00,

ShareTweet

Read Time:3 Minute, 19 Second

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, staande mensen en buitenEen ludiek actie van de FNV, die strijd voor de pensioenen en ook AOW in Nederland, afgelopen week, als reactie op het vastgelopen pensioen gesprek en naar aanleiding van de “nieuwe” geschiedenis” is het beeld van Willem Drees ingepakt.

Willem Drees is de vader van de Nederlandse verzorgingsstaat, maar hij is blank, man en al een tijdje dood. Niet relevant genoeg voor de politiek, tenslotte heeft hij de AOW ingevoerd. Nu is het de tijd voor de politiek hem te schrappen uit de geschiedenisboeken, in het kader van Black Life Matters. De volgende generaties zullen dan niet meer weten wat AOW is, waarschijnlijk is dat de bedoeling.

Willem Drees wordt beschouwd als een van de belangrijkste naoorlogse Nederlandse politici. In de vorige canon kreeg de sociaaldemocraat een prominente plek, maar die verliest hij aan politica Marga Klompé. Aan de hand van haar politieke carrière zal het verhaal over de verzorgingsstaat aan kinderen worden onderwezen.

De gekheid heeft toegeslagen in Nederland, maar ook een uitgekookte manier om de volgende generaties de AOW te laten vergeten.

Corona is bij uitstek de tijd om alles te veranderen; de geschiedenis, de invoering van de smart/tech revolutie (revolutie 4.0), Agenda 2030, stikstofwet, het afbouwen van miljoenen banen, wat deels al gelukt is door de Corona-crisis. De corona-crisis, waar ik en velen steeds meer vraagtekens bij zetten! Er lagen geen miljoenen doden in de straten en het was, zeiden ze nog erger dan WWII. Wat een schoffering voor alle verzetsmensen, Rotterdammers die de hongerwinter overleefd hebben en de duizenden dode Nederlanders. Daar is geen plaats voor in de nieuwe canon. Het Oranjegevoel moet erin, wat zeker drastisch aan het afnemen is na deze crisis en de politiek maakt zichzelf niet alleen onbetrouwbaar dat was al zo, maar nu zijn ze wel erg ongeloofwaardig geworden.

In de canon staat verder het beschamende deel over Srebrenica, waar de totale VN op zijn gat ging en bovendien de Serviërs nu voor vele jaren de schuld van de ex-Joegoslavië oorlog krijgen, heeft Nederland hier totaal verzaakt en dat zet je in een canon? Natuurlijk is dat niet de reden,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: