Bevolkingsbashing, de nieuwe trend in corona manie | KenFM.de

bevolkingsbashing,-de-nieuwe-trend-in-corona-manie-|-kenfm.de

29-06-20 05:02:00,

Politici en de media devalueren de hele bevolking steeds meer en op autoritaire wijze. Met gewelddadig taalgebruik wordt een slecht humeur gecreëerd tegen de eigen medeburgers.

Een commentaar van Christiane Borowy

Wat een week: De politie in Stuttgart bereidt zich voor op grote botsingen dit weekend en intensiveert haar aanwezigheid in de binnenstad van Stuttgart na het geweld van afgelopen zondag door de daders van de zogenaamde „amusementsscene“ en de daaruit voortvloeiende verwondingen van de politieagenten. Meer aanwezigheid van de politie, videobewaking en mogelijk een verbod op alcohol staan daarom gepland voor dit weekend.

De huidige krantenkoppen van gewonde politieagenten en plunderende mensen hebben de vreedzame demonstraties tegen de Corona-regels allang overschaduwd – en dit net op het moment dat het overduidelijk werd dat vele duizenden mensen in Stuttgart week na week vreedzaam konden demonstreren voor het behoud van hun basisrechten.

Horst Seehofer wilde de politie ook beschermen bij de vraag of een TAZ-journalist in staat van beschuldiging moest worden gesteld. Niet leuk om de vraag te stellen in een column over welke banen politieagenten anders zouden kunnen doen in geval van werkloosheid, maar aanklagen? Maar twee dagen geleden, op 25 juni 2020, besloot Seehofer dat de grote hint, de goede onweersbui niet zou gebeuren en dat misschien alleen de persraad erbij betrokken zou zijn. Naar verluidt wil Seehofer een discours levendig houden over de kwestie van de juiste menselijke interactie met elkaar.

„Een ontremming van de woorden leidt onvermijdelijk tot een ontremming van de daden en tot uitwassen van geweld“, aldus Taz der Bild (7). Maar in plaats van te applaudisseren voor deze zorg, klinken de massamedia hardop dat Seehofer had toegegeven en dat dit een vergissing was. Op 25.06.2020 haalde de wereld zelfs de krantenkoppen, Seehofer „chickened out“ (8). Het grappige is: toen op 9 mei in Stuttgart een aanvalspoging op journalist Ken Jebsen plaatsvond, stelde niemand de vraag naar een humane behandeling.

De uitbraak van Corona in de vleesfabriek van Tönnies was bovendien een schandaal dat de uitbuitende arbeidsomstandigheden nog verder in het vlees deed doordringen en dat ook de kwestie van de vrijheid van reizen en de legitimatie van de Corona-regelgeving weer op tafel bracht en de hoop deed verdwijnen dat er snel iets zou veranderen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: