EU stelt “speelruimte” voor op het gebied van gentechnologie voor coronavirus-vaccins – ook dat nog | Stichting Vaccin Vrij

eu-stelt-“speelruimte”-voor-op-het-gebied-van-gentechnologie-voor-coronavirus-vaccins-–-ook-dat-nog-|-stichting-vaccin-vrij

29-06-20 01:10:00,

De Europese Unie is bezig om de regelgeving voor het gebruik voor gentechnologie te versoepelen ten behoeve van een snellere productie van COVID-19 vaccins. In dit uiterst belangrijke artikel bespreken wij een persbericht dat niet in de kranten komt. Het is kennelijk de bedoeling dat de bevolking bang blijft voor de COVID-19, en niet dat er lastige vragen komen uit de bevolking die toch al onrustig wordt.

Over de gevaren van het gebruik van gentechnologie voor de productie van vaccins is nog niet veel bekend. De effecten van de veranderingen in onze genen door het injecteren van (resten) lichaamsvreemde genen kunnen zich op korte, maar uiteraard ook pas op langere termijn voordoen. En het is inmiddels overduidelijk gebleken dat onderzoek naar de veiligheid van vaccin niet de prioriteit is van de farmaceutische industrie.
 

 DNA-altering vaccines’

‘DNA-altering vaccines’ –zijn vaccins die de erfelijke codes, die vastgelegd zijn in ons DNA (kunnen) wijzigen. Deze technologie is een nieuwe ontwikkeling in vaccinatieland. Het is ook een medisch experiment, vanwege de onbekendheid over de (lange termijn) gevolgen van lichaamsvreemd DNA op ons eigen DNA. En gezien de enorme schaal waarop het COVID-vaccin toegediend gaat worden is deze ontwikkeling op zijn zachts gezegd riskant.

Aan het einde van dit artikel besteden we aandacht aan onze Belgische collega’s die samen met een advocaat opheldering eisen over de gevolgen van ‘DNA-altering vaccines’.

Gentechnologie voor de productie van COVID-vaccins

Op 17-06-20 publiceert internationaal nieuwsagentschap Reuters het volgende bericht: ‘EU proposes emergency leeway on gene engineering rules for coronavirus vaccines’ (De EU stelt speelruimte voor op het gebied van gentechnologie voor coronavirus-vaccins’). Hieruit komt het volgende citaat:
 

BRUSSEL (Reuters) – “De Europese Commissie heeft voorgesteld om tijdelijk de regels voor proeven met geneesmiddelen waarbij genetisch gemodificeerde organismen zijn betrokken te versoepelen. Dit zou een noodmaatregel zijn om de ontwikkeling van een vaccin tegen het nieuwe coronavirus te versnellen.”1

Een genetisch gemodificeerd organisme (GGO/GMO) is elk organisme waarvan het genetische materiaal (de erfelijke code) is gewijzigd met behulp van genetische manipulatietechnieken. Verschillende soorten GGO’s zijn:

  • bacteriën,
  • virussen,
  • dieren (zoals zoogdieren, vissen, en insecten),
  • planten (zoals maïs, rijst, sojabonen, en aardappelen)

 

De exacte definitie van een genetisch gemodificeerd organisme en wat genetische manipulatie is,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: