Waarom de IT-lobby de Bundestag mocht misbruiken als een reclamepodium voor de ‘wereld zonder contant geld’? | KenFM.de

waarom-de-it-lobby-de-bundestag-mocht-misbruiken-als-een-reclamepodium-voor-de-‘wereld-zonder-contant-geld’?-|-kenfm.de

29-06-20 05:03:00,

Een standpunt van Norbert Häring.

Op 18 juni vond in de Bondsdag iets plaats dat gemakkelijk een schandaal genoemd kan worden. Maar alle betrokken parlementariërs en deskundigen vonden het blijkbaar zo normaal dat niemand iets zei over de vreemde omstandigheden. Een goed voorbeeld van lobbyen.

Iedereen die de expertdiscussie „Wereld zonder geld“ in de Commissie onderwijs, onderzoek en technologie-evaluatie live op de parlementaire televisie heeft gevolgd, was getuige van een zeer eenzijdige gebeurtenis. In de mediatheek kun je dit achteraf zelf doen. De link is te vinden in het geschreven artikel

Natuurlijk, de titel gaf al een vleugje van zoiets. De presentator toonde zijn partijdigheid door zijn woede over kleine winkeliers en restauranthouders die geen kaarten willen accepteren, de vrije loop te laten. Met zijn vragen dwong hij de vertegenwoordigers van banken en winkeliers te verantwoorden waarom ze nog steeds met dit onpraktische, vuile geld omgaan. De vertegenwoordiger van de IT-vereniging Bitkom, bijgestaan door een startersvereniging, mocht meerdere malen zonder discussie eisen dat men het contante geld niet zou beschermen, maar dat alle winkeliers en restaurants (alle) kaarten zouden accepteren.

De ene wetenschapper prees de data octopus Paypal als de grootste van alle betaaldiensten, terwijl een andere wetenschapper samengevat „meer snelheid in de digitalisering“ eiste. Hoewel gegevensbescherming meermaals werd genoemd als een belangrijke kwestie als het ging om het behoud van de mogelijkheid om contant te betalen, was men op de een of andere manier „vergeten“ een beroep te doen op een gegevensbeschermer. Als een van de andere deskundigen zich terugtrok uit de rol, of als een parlementariër de kwestie aan de orde stelde, werd deze met de actieve hulp van de moderator onmiddellijk geschrapt en niet verder vervolgd. Hetzelfde gebeurde met het aspect dat contant geld wettig betaalmiddel is, zodat wereld zonder contant geld ook wereld zonder wettig betaalmiddel betekent.

Hoe komt een dergelijk reclame-evenement voor de digitalisering van het betalingsverkeer tot stand in de Bondsdag, in een commissie van de Bondsdag waarin alle partijen zijn vertegenwoordigd? Vooral omdat al deze partijen beweren dat ze het geld niet willen schaden. En twee van hen, de FDP en de AfD,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: