Hoe de Twee Grote Mogendheden Vrede kunnen Stichten in het Grote Midden Oosten, door Thierry Meyssan

hoe-de-twee-grote-mogendheden-vrede-kunnen-stichten-in-het-grote-midden-oosten,-door-thierry-meyssan

30-06-20 09:13:00,

Om vrede te sluiten, is makkelijk genoeg: je moet gewoon stoppen met het voeren van oorlog met elkaar. Maar in het grotere Midden-Oosten is het veel ingewikkelder, omdat er een veelheid aan actoren zijn voor wie een oplossing, wat die ook moge zijn, aan tegenstrijdige eisen moet voldoen. Onder deze omstandigheden kan geen enkele vrede volledig rechtvaardig zijn, maar het kan en moet in ieder geval de veiligheid van iedereen garanderen.

Dit artikel is een vervolg op : “Hoe Washington wil triomferen“, door Thierry Meyssan, Voltaire Network, 23 juni 2020″.

JPEG - 33.9 kB
In Helsinki, Finland, zijn de presidenten Trump en Poetin op 16 juli 2018 begonnen met rechtstreekse onderhandelingen over mondiale co-regulering. De westerse pers ontwikkelde onmiddellijk een controverse over de succesvolle betrokkenheid bij de Amerikaanse verkiezingen om de voortgang van deze topontmoetingen te verdoezelen.

Gedurende 2011 en de eerste helft van 2012 hebben de Verenigde Staten en Rusland in het geheim hun plannen voor het Bredere Midden-Oosten besproken. Het Pentagon volgde de Rumsfeld/Cebrowski strategie, d.w.z. het plan om alle staatsstructuren te vernietigen (Afghanistan, Irak, Libië, Syrië, enz.), maar president Barack Obama zocht naar een manier om zich militair terug te trekken uit de regio, zodat hij troepen kon overbrengen naar de Stille Oceaan, rond China (“Pivot to Asia“). Rusland van zijn kant hoopte zijn invloed in de regio terug te winnen door te vertrouwen op de Russischtalige bevolking van Israël en Syrië.

Een controverse over de twee machten in de maand juni, waarbij elk van hen de ander beschuldigde van “de verkeerde kant van de geschiedenis” [1]. In ieder geval hebben Washington en Moskou op 30 juni 2012 gezamenlijk een internationale conferentie over Syrië bijeengeroepen in Genève, maar zonder enige Syrische vertegenwoordiger. Beiden waren zich ervan bewust dat de oorlog in Syrië een burgeroorlog was en sloten een vredesverdrag tussen hen voor hun respectieve bondgenoten, althans voor een topontmoeting. Ze wisten allemaal dat ondanks de militaire ongelijkheid tussen de twee hoofdrolspelers een nieuw Jalta, een nieuw verdelen van de wereld, plaatsvond en dat dit Verdrag de eerste manifestatie daarvan was [2].

Een week later organiseerde de Franse president François Hollande in Parijs een bijeenkomst van de “Vrienden van Syrië”

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: